Следва

UPgrade your coat продължава до Коледа

Old Fashion Fashion в Сфумато

Новият проект на известната дизайнерка Мариела Гемишева и нейния Моден арт-центр FAC представя колекция...

All fashion преди 14 години

Новият проект на известната дизайнерка Мариела Гемишева и нейния Моден арт-центр FAC представя колекция облекла, конструирани от копринена батиста, лен, кадифе и бръчници, които са в основата на традиционната северняшка носия.

Мариела Гемишева е известна с изследванията си за границите на модата, които тя реализира под форма на нестандартни дефилета, пърформанси с участие на професионални манекенки и фотосесии, посветени на самата нея.

“Събитията” на Мариела Гемишева често се случват в неочаквани пространства и залагат на нетипични образни средства – разрушени сгради и скулптурни елементи, разкъсани дрехи и износени пожарникарски униформи, провокативни унисекс елементи и подчертана еротика на деконструираното бельо.

Проектът Old Fashion Fashion, сезон 2010, на сцената на “Сфумато” e моноспектакъл на Мария Силвестър, зад който „се маскира” модното ревю.

Гемишева и дизайнерите на FAC Йелена Kесич и Боян Петрушевски анализират взаимовръзката между същността и представата, между личността и камуфлажа, между модата и театъра.

Те карат прочутата публична личност да демонстрира своите отношения “с” и “към” 12 уникални силуета, класически носими дрехи, съвсем откровено – на сцена, под светлината на прожекторите и пред (не)предубедения зрител.

Звук: Dr. Feelgroov
Декор и oсветление: Театрална Работилница СФУМАТО
Прически: Васил Aтанасов
Грим: Цвети Христова
Аксесоари: FAC Mariela Gemisheva
Обувки: Cinderella's Shoe

Билети на касата на Театрална Работилница СФУМАТО тел. ++359 2 9433890 ,
Информация: тел. ++359 2 9440127

Ул.''Димитър Геков'' 2
София 1504

www.marielagemisheva.com

21 декември, понеделник
Сфумато, 19 часа
 

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 9 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.