Следва

Да се преборим с пандемията от коронавирус: Bosch разработва бърз тест за COVID-19

Японците навън, всички искат да видят цъфтящите сакура

Десетки хиляди японци излязоха в Токио, за да си направят пикник в парка. Моментът е важен, съзерцателен и много оптимистичен. Цъфтят японските вишни - магнетичните сакура.

Health преди 4 години

Ханами се нарича японската национална традиция да се любуваш на цъфтежа на дърветата. Това е един от най-красивите и най-важни празници в живота на японците. Стотици хиляди хора излизат на улиците и си правят пикници п о парковете под клоните на цъфналите вишни. Тази година обаче правителството на страната призова населението да не прекъсва карантината си, предлагайки на хората да се радват на цветното природно тържество в Мрежата.

Много големи фирми подкрепят акцията At-Home Hanami, станала алтернатива на пикника на свеж въздух. И все пак, възможността да се насладят на красотата на грейналата в цвят сакура, традиционната японска вишна, се оказа по-съществена за десетки хиляди японци, отколкото предписанията на властите, както и от примамливите оферти на много добри ресторанти да хапнеш вътре, вместо да си навън на групи.

Хиляди жители на Страната на изгряващото слънце и на космополитно Токио излязоха на въздух и устроиха пикници директно под дърветата. Част от хората са без маски и други предпазни средства. А най-отегчените от карантината дори са облекли празничните си кимона.

Фотографиите, в които главен герой са божествените цветове на сакура, заливат мрежата, като възбуждат коренно противоположни реакции - от "това е безотговорно" до "така трябва, животът продължава."

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.