Летопис на смутното време: Ивелина Чоева
  •  

Летопис на смутното време: Ивелина Чоева

"Летопис на смутното време", като романа на Вера Мутафчиева, е една поредица, която цели да систематизира настроенията в това особено, смутно време, в което се намираме в момента. Тук ще видите и прочетете посланията на прекрасни хора, на чиято емоционалност разчитаме и в чиито усещания вярваме; ще ни споделят как усещат момента, как си представят, че ще минем през него, какво е най-важното, кои са устоите, какво препоръчват, как виждат нещата след ступора. Какво ще се промени, какво трябваше да се промени, кои са позитивите в тази непреживявана от никой съвременник ситуация. Нека си дадем надежда и да структурираме заедно проблема така, че да излезем от това по-устойчиви и по-мислещи, по-съчувстващи и по-смирени!

Ивелина Чоева е красивото лице от кориците на Vogue, от страниците на стотици други списания, от рекламните кампании на редица бранодве, от ревюта на още толкова. Красотата й е подплатена с фина душевност, готовност да откликне на всяка идея и да застане зад всяка кауза, която припознае като своя. Не пропусне да допринесе и към нашата:

Времената са трудни и трябва да проявим здрав разум!

Аз гледам малко по-различно на света около нас. Разбирайки сериозността на заразата, следвам предприетите мерки за сигурност, но отказвам да се поддам на паниката.

Когато всичко е изложено на риск, добрата преценка, а не бързането, прави разлика между живота и смъртта. Паниката е врагът. Не забравяйте, че паниката задушава инстинктите ви и ви прави слепи.

Вярвам, че всички ние можем да използваме времето на изолация като време за равносметка, осъзнаване и като цяло - време за себе си. Това е време за НАС. Кога за последно спряхте и се огледахте в себе си ? Кога последно сложихте всичко на пауза и се замислихте за важните, малките, големите неща в живота?

Използвам това време, за да преоткривам, да правя малките неща, които винаги съм искала, но за които все не е оставало време... И честно да ви кажа, вярвам силно, че когато всичко свърши, ще се завърнем в ежедневието си много по-заредени, по-смирени, по-знаещи, по-обичащи, и много ПО-ХОРА.

Дава ни се време, а това е най- ценният инструмент, ако успеем да го използваме по предназначение!

"Какво трябваше" или "какво не трябваше" не е от значение. Важното в момента е да се обединим в едно нещо - да си останем вкъщи. Кратко, точно, ясно и не струва нищо!

Разбира се, финансовата криза чука на вратата. COVID-19 излага на риск световната икономика, но силно се надявам управляващите да вземат правилните решения и да преминем с възможно най-леки поражения.

А докато ситуацията се изясни, седнете, помислете и се подгответе за любов! Защото съм сигурна, че ще обичате по- силно от преди!

"Там където тържествува сивотата, винаги идва черното!“ - братя Стругацки.

Разгледайте света през призмата на други, ярки, носещи живот цветове. Моите любими са зелено и червено и се старая да позволявам само на тях да диктуват настроенията и възприятията ми.

С кои цветове ще преборите ВИЕ сивотата на Коронавируса?


Летопис на смутното време: Юлиан Дайнов
Летопис на смутното време: Николай Гюлеметов
Летопис на смутното време: Мария Касимова-Моасе
Летопис на смутното време: Палми Ранчев

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.