Следва

Pirelli отмениха снимките на календара

"Детска стая" – онлайн изложба на галерия "Лоранъ"

Пролетната изложба „Детска стая“ на галерия „Лоранъ“, реализирана изцяло онлайн, разказва истории от света на фантазното, където любители на изкуството от всички възрасти могат да намерят вдъхновение за едно изпълнено с повече смисъл ежедневие във време на силна социална изолация.

Events преди 4 години

С проектите за театрални костюми на Александър Миленков, приказно-метафоричните творби на Димитър Казаков – Нерон, анималистичните рисунки на Илия Петров и графичните отпечатъци на Веселин Стайков, Давид Перец и Любомир Йорданов, изложбата има за цел да повиши стандарта и да разшири границите на онова изкуство, което обикновено се счита подходящо за детската стая.

Виртуалната експозиция е свързана именно с тази (и в момента единствена) сцена на игра, която не познава нормите на въобразимото, където галопиращи коне, застинали във времето предмети и преминаващи през необичайни метаморфози пеперуди могат да бъдат окачени в рамка на стената или да разместят пространството така, че да го населят с легенди за непобедими владетели, отпечатани върху медна монета.


Александър Миленков (1882 – 1971), Проект I, 1936

"В края на краищата във вселената и живота всичко е свързано с всичко. Тези зависимости могат да бъдат основани върху универсалното привличане, върху симпатията и любовта. От тук произтича и възможността за космически аналогии." отбелязва Лика Янко, също представена в изложбата.


Веселин Стайков (1906 – 1970), Мелник, 1962

Онлайн изложбата "Детска стая", съставена от скици, рисунки, илюстрации и печатна графика, можете да разгледате на сайта на галерията, от където като мярка за борба с наложеното дистанциране от изкуството, обещават безплатна доставка на произведенията в цялата страна.

Любомир Йорданов (1934 – 2012), Алегория, 70-те г. на ХХв.

Изложбата ще бъде открита с помощта на свободно достъпна за публиката конферентна връзка в 18:30 часа във вторник, 31 март 2020 г. Организаторите - Лаврен Петров и Елисавета Станчева - ще представят това ново за галерия "Лоранъ" начинание, ще разкажат повече за концепцията на изложбата и ще отговарят на въпросите на участниците.

Давид Перец (1906 – 1982), Пейзаж, 1973 

Каним всички любители на изкуството (с налагащите се напоследък технологични експерименти), да се присъединят към нашата конферентна връзка във вторник, 31.03.2020 г., от 18:30 като последват линка тук.

Галерия "Лорань" пропоръчват инсталирането на програмата Zoom предварително.

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.