Следва

Петъчна доза секс: 50-годишните пиленца на Холивуд

Животът, както беше: Моника Белучи и Венсан Касел влюбени

Теория на кореспонденцията

Love преди 4 години

Прекрасната Моника - една от най-красивите и привлекателни жени в света, по мнението на много мъже, а и жени, и великолепният Венсан - секси лошото момче, прекарват заедно 17 години от живота си. След раздялата запазват симпатията и приятелството си, в името на миналата, много силна любов. Затова и съвсем резонно, години след като двойката не е двойка в онзи притегателно-емоционален смисъл, е винаги приятно да си припомним колко сладки бяха двамата един до друг.

Италианката Моника Белучи и французинът Венсан Касел се запознават през 1996 година на снимачната площадка на филма "Апартаментът" и веднага следва сблъсък. Напълно обратен на любовния. На Венсан мацката, по която въздиша цялата снимачна площадка и поне една четвърт от човечеството, му изглежда "безмозъчна" /за което лично признава в по-късно интервю/, а за нея той е невъобразим сноб. В онзи момент Моника е успешен модел, но все още не се е реализирала успешно като актриса, което страшно дразни темпераментния французин. Венсан вече е снимал в доста филми, навътре в професията е и не понася дилетанти. Както е известно обаче, от любовта до омразата често има само една крачка, т.е. защо да не допуснем и обратното?

На наградите Сезар, на които Белучи получава награда за ролята си в "Апартаментът", двамата се появяват заедно, за да останат заедно и след въпросната вечер. Всъщност, Венсан дълго време уговаря Моника да излезе с него, но тя отказва всеки път. По думите й, няма никакво намерение да "минава под брачния хомот". Все пак, актрисата се решава на решителното Да! три години след запознанството им, след като Венсан катастрофира. На безкрайните въпроси на пресата, Моника реагира с черен хумор: "В един момент реших, че да съм вдовица е по-ок, отколкото бивша любовница. Освен това черният цвят отива на всяка жена повече от всички останали".

Женят се през септември 1999 година, като бракът им е далеч от класическата трактовка на понятието, защото, въпреки че се вричат във вечна вярност, двамата остават абсолютно свободни хора. В продължение на 14 години живеят в три къщи: той - в Париж, тя - в Рим и Лондон.


Петъчна доза секс: Венсан Касел


По собствените им думи, двамата така и не успяват да се скарат, но пък не им е и скучно. "Никога не се намесвам в делата му. Много независими сме и двамата. Живеем в различни светове. Като всички италианки, и аз съм ревнива, но по някакъв начин мога да мина без верността на телата. За мен любовта е верността на сърцата. Венсан винаги е до мен, когато имам нужда от него, не искам нищо повече", споделя актрисата в интервю. "Да, различни сме, но това е прекрасно! Аз не мога да се влюбя в самия себе си. Тя е италианка, аз - французин, между нас се случва какво ли не. Обичам Моника и съм щастлив, че живея с човек, който, точно като мен, цени свободата си", заявява Касел.

"Съгласете се, че е противоестествено да имате в живота си само един единствен партньор. Просто когато изневеряваме, е по-добре да замълчим, нали така?", твърди Моника Белучи.

Революционен обрат в отношенията им идва със сложния процес на заснемане на скандалния филм на Гаспар Ное (Gaspar Noé) "Необратимо", в който съпрузите играят любовна двойка. Във филма, припомняме, героинята на Моника е жестоко изнасилена, като сцената трае точно 9 минути без монтаж - лентата предизвиква небивал интерес и крайно полярни мнения. Моника забранява на мъжа си да присъства на снимачната площадка. Когато прожектират заснетото, Касел, бесен, напуска студиото. Накратко, в процеса на снимките се развихря напълно реална и много италианска сцена на ревност. Развоят на събитията не остава извън вниманието на пресата. Моника и Венсан са "разведени" набързо, двойката опровергава слуховете.

Скоро след това Моника ражда първото си дете - Дева. Появата на бебето сплотява всички, първите месеци са задружно прекарани под един покрив. В интервю от онези дни обаче, актьорът споделя: "Допреди няколко години на въпроса, какво бих направил, ако краят на света е след 5 минути, бих отговорил: "да скоча с парашут". Днес бих предпочел да се занимая с правенето на любов с жена си". Втората им дъщеря, Леони, се ражда през 2010 година, като Венсан настоява, че семейството трябва да живее в общ дом, за да знаят децата къде именно е домът им. Вероятно, именно това виждане на Венсан допринася за последвалата раздяла. Както е известно, ако жената иска да е свободна, всяко посегателство върху това й желание води до катастрофа.

Касел опитва всячески да спаси семейството, което се руши пред очите му. В началото на 2013-та актьорите решават да се преместят в Бразилия. Пресата свързва стъпката с въвеждането във Франция на "данъка за богатите", от който в Русия избяга Жерар Депардийо. Бразилия, твърде вероятно, се оказва последната капка, Моника решава да го напусне, а скоро официален представител на Белучи поттвърждава, че актьорите са в развод.Днес бившите съпрузи не се появяват заедно на публични места, но, съдейки по многобройни сигнали, двамата са съумели да запазят приятелски отношения. Моника е официално сама до към края на 2018 година, когато излиза на светло романът й с художника Никола Лефевр.


Обичта на известните: Моника и Никола из кралския парк


Половин година трае първата фаза на любовта, преди двамата да се разделят, след което обаче са забелязани отново заедно. Моника коментира в свой стил: "Казах, че между нас всичко свърши, не съм казала, че нямам гадже!", оставяйки феновете да си мислят, че подновяването на любовта с Никола е възможно.

 Ще се отнася до Венсан, след две години, в които не изглежда влюбен, той буквално си изгубва ума по шоколадовата красавица, начинаещ модел, по-млада от него с 31 години Тина Кунаки.


Бременната Тина на Венсан в гола сесия


Разликата във възрастта не е никаква пречка за двамата да създадат чудесно семейство - през август 2018-та се женят, две години след това стават родители на дъщеричка - Амазони.

More Love