King Kiko: Костадинов с първо интервю за VMan

King Kiko: Костадинов с първо интервю за VMan

Кико Костадинов е абсолютна енигма, което естествено буди още по-голям интерес към особата му. Ето защо и най-краткият, но документиран разговор с него, е като природно богатство. Честта да си говори с него се пада на Самюел Андерсън от V Magazine, а цялото интервю е публикувано на страниците на VMAN 43: Overdrive, достъпно за поръчка ОТТУК.

От старта на съвместната му работа със спортния гигант Asics, моделите на базирания в Лондон дизайнер получиха неочакван може би, но съвсем заслужен интерес.


#TheLatest: Нашият Кико Костадинов пак с чепици за Asics. Твърде добри, при това


Роденият в България Кико Костадинов идва от семейство на домакиня и строителен работник; авторът на материала описва издигането му в лондонските модни среди като абсолютен подвиг, дължащ се на собствените му усилия и несравним талант. От "пробива" насам, както го описва Андерсън, славата на едноименния му бранд расте стремглаво, а колаборациите му са сред най-очакваните в индустрията. Признания също не липсват - припомняме, че Костадинов бе сред номинираните за награди на Британския моден съвет в края на миналата година.

Последните две кампании на Kiko Kostadinov x Asics са особено впечатляващи - за пропусналите ги, ТУК е рекламното видео с българска тематика, а ТУК капманията, снимана от Юрген Телер.

Пред VMan Кико разказва как успява да превърне увлечението си по шопинга в модния бранд на момента:

Кога разбра, че искаш да станеш дизайнер?
КК:
Не го бях осъзнал допреди да завърша гимназия - когато трябваше да кандидатствам в университет. Не исках да уча нещо скучно и се замислих - "обичам да пазарувам, обичам да се обличам, да съставям аутфити, може би трябва да се съсредоточа върху това".

Има ли момент, в който много ясно разбра, че си успял като дизайнер?
КК:
Съществуват множество различни дефиниции на "успял". Предпочитам да не мисля в тази посока и по този начин; искам да продължавам да правя това, което правя, и се надявам, че това ще резонира с хората.

Как започна всичко с Asics?
КК:
Те ме потърсиха с доста сурова идея, наблюдавали са дипломната ми работа. Оттогава насам не сме спирали да работим, малко по малко колаборацията се разви до сегашния си вид.

Как би описал работната среда в ателието на Kiko Kostadinov?

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.