Следва

Какво ново: отмениха кутюр и мъжката модна седмица

Trend Report: Trench it Up!

ТенденцииТЕ, Пролет/Лято 2020

 

All fashion преди 4 години

Alberta Ferretti

Тренчът е от онези дизайни, без които трудно бихме могли да си представим който и да е пролетен или есенен сезон, по простата причина, че те неизменно присъстват в дизайнерските колекции. Индустрията има постоянна връзка, нестихваща афера по-скоро, с неостаряващия тренч, а естетиката му неуморно пленява сърцата ни.

Alexander Wang

Класически, но нескучен, обран в естетиката си, но нестерилен, тренчът е връхната дреха, която на практика можем да носим с всичко. Всяка една ежедневна униформа се повлиява изключително добре от вида му, независимо дали се движим в минималистичната, или максималистичната крива на стилизиране. А наметнат върху късата вечерна рокля е не по-малко добра идея, от която се възползваме често.

Burberry

Взимайки под внимание казаното дотук, няма как да пропуснем присъствието на безкрайно практичната дреха и на котешката пътечка. За Пролет/Лято 2020 дизайнерите усилено промотират вида му в редица колекции от големите модни столици, а негови интерпретации намираме както на обичайните места като Burberry, Lemaire и Gabriela Hearst, така и сред примерите на Fendi, Balenciaga, Gucci и още други. Част от дизайнерите запазвват почти непроменен неостаряващия вид на дрехата, докато разчупват рамките, давайки воля на въображението си и доразкрасявайки основите на Пролет/Лято 2020.

Balenciaga 

Fendi 

Celine 

Gabriela Hearst

Gucci 

Junya Watanabe 

JW Anderson 

Lemaire 

Louis Vuitton

Paul Smith 

More All fashion