Какво ново: отмениха кутюр и мъжката модна седмица

Какво ново: отмениха кутюр и мъжката модна седмица

Разработват се алтернативи на познатия модел на провеждане на модните форуми

Съвсем очаквано, два от най-големите модни форума са поредните културни събития, които отпаднаха от социалния календар - организаторите на кутюр и мъжката модна седмица съобщиха за временното отлагане на планираните събития поради взетите строги мерки в полза ограничаване разпространението на заразата и тоталния lockdown на повечето европейски държави.

По информация на The Business of Fashion, съобщението идва директно от бордa на директорите на Fédération de la Haute Couture et de la Mode, взел решението късно снощи.

Вече се говори за разработването на алтернативни на познатия модел на провеждане на модните седмици, които да позволят на базираните в Париж дизайнери да представят колекциите си - включително Rick Owens, Saint Laurent и Celine.

Непровеждането на модните седмици автоматично ни лишава от други съпътстващи ги малки радости от живота - стрийт стайл и front row акцентите са само част. Колкото и интересно да е проследяването на алтернативните процеси на излъчване, не губим надеждата, че съвсем скоро - до септемврийския моден месед едва ли, прекалено оптимистично е - но може би догодина, нещата ще придобият нормалния си ред на случване.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.