Следва

Розово да е: прекрасният цвят на оптимизма в култови снимки на Vogue

Шанел дари €1.2 милиона на кризисния център във Франция, започват да шият и маски

Към момента френската къща разработва прототипи на медицински маски

All fashion преди 4 години

Новините за различните начини, по които модната индустрия се включва към борбата срещу коронавирус пандемията, вече са ежедневие. С цел подпомагане на кризисната ситуация с дефицита на медицински припаси от първа необходимост във Франция, луксозната къща Chanel обяви, че се включва в изработката на маски за превенция от разпространението на заразата.

От ръководството на бранда все още не са заявили точна бройка маски, които ще предоставят, но по прототипи се работи, а веднъж одобрени от френското правителство, моделите ще бъдат пуснати в производство незабавно.

"Днес мобилизираме цялата си работна сила, както и тази на партньорите си, за да произведем защитни маски и костюми", гласи официалното съобщение.


Една година без Карл. Кадрите, с които си спомняме, са редки, а носталгията - осезаема


Френският здравен министър обяви, че страната се нуждае от минимум 40 милиона маски на седмица (толкова е потреблението към момента) - на помощ първи скочиха конгломератите LVMH и Kering Group, и двата базирани във Франция. В Италия положението е сходно - Gucci и Prada преориентираха дейността си, а Донатела Версаче направи персонално дарение към клатушкащата се здравна система.

Chanel също така направи дарение от €1.2 милиона в полза на кризисния център във Франция и обяви, че ще изплаща заплати, развняващи се на 8-дневна работна седмица на служителите си за неопределен период от време.

В галерията горе>>> разглеждаме последното ревю на Виржини Виар за френската емблема.

More All fashion