Следва

Розово да е: прекрасният цвят на оптимизма в култови снимки на Vogue

Шанел дари €1.2 милиона на кризисния център във Франция, започват да шият и маски

Към момента френската къща разработва прототипи на медицински маски

All fashion преди 3 години

Новините за различните начини, по които модната индустрия се включва към борбата срещу коронавирус пандемията, вече са ежедневие. С цел подпомагане на кризисната ситуация с дефицита на медицински припаси от първа необходимост във Франция, луксозната къща Chanel обяви, че се включва в изработката на маски за превенция от разпространението на заразата.

От ръководството на бранда все още не са заявили точна бройка маски, които ще предоставят, но по прототипи се работи, а веднъж одобрени от френското правителство, моделите ще бъдат пуснати в производство незабавно.

"Днес мобилизираме цялата си работна сила, както и тази на партньорите си, за да произведем защитни маски и костюми", гласи официалното съобщение.


Една година без Карл. Кадрите, с които си спомняме, са редки, а носталгията - осезаема


Френският здравен министър обяви, че страната се нуждае от минимум 40 милиона маски на седмица (толкова е потреблението към момента) - на помощ първи скочиха конгломератите LVMH и Kering Group, и двата базирани във Франция. В Италия положението е сходно - Gucci и Prada преориентираха дейността си, а Донатела Версаче направи персонално дарение към клатушкащата се здравна система.

Chanel също така направи дарение от €1.2 милиона в полза на кризисния център във Франция и обяви, че ще изплаща заплати, развняващи се на 8-дневна работна седмица на служителите си за неопределен период от време.

В галерията горе>>> разглеждаме последното ревю на Виржини Виар за френската емблема.

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 9 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.