Следва

Бюти еволюцията на Селин Дион в 25 spicy кадъра

5 супер ефикасни упражнения йога за лице - let's get it om!

Йога за лице е термин, който набира популярност през последните няколко години, а положителните резултати, които дава, си заслужават вниманието.

 

Face преди 4 години

Действието на така наречените упражнения за лице се изразява в повишаване на циркулацията на кръвта, което позволява достигането на повече кислород и хранителни вещества до клетките на кожата. А в резултат кожата е с по-бистър тен, здравословен блясък, значително по-малко токсини и подобрено свойство за абсорбиране и задължане на влага. При правилно изпълнение на указанията, йогата за лице действа върху хиподермата или иначе казано - подкожието, като се смята за особено подходящ метод при фини линии, увисване и дори по-дълбоки бръчки.

Това, разбира се, не означава, че действието на упражненията може да бъде сравнено с който и да е от инванзивните методи като ботокс, филъри и лифтинг, както мнозина напразно твърдят, но въпреки това могат благоприятно да допринесат за цялостния по-добър вид на кожата, от който всички ние се нуждаем.

В момента можем да открием изобилие от курсове с упражнения, най-често под формата на приложения за телефон с месечен абонамент и възможност да настроим програмата според специфичните нужди на нашата кожа, а ние взимаме назаем петте най-често срещани и доказано ефективни движения, тук демонстрирани от Даниел Колинс, основателка на Face Yoga Method.

Даниел съветва да практикуваме петте упражнения шест пъти в седмицата по 20 минути на ден, като първите малки резултати се очаква да се видят след първите две седмици, а по-значителните подобрения след два месеца. Специалистката обещава, че лицата ни ще изглеждат по-здрави и енергични скоро след старта, а ако сме постоянни и продължим рутината в продължение на девет месеца, ще изглеждаме няколко години по-млади.

В следващите редове научаваме техниките и започваме да прилагаме веднага, а преди това нанасяме обилно киличество хидратиращ крем и/или масло върху лицето:

The V
За околоочния контур и по-специално свличане на клепача, пачи крак, торбички и подпухване.

1. Оказваме натиск с двата средни пръста във вътрешния край на веждите, а след това с показалците по външния край на веждите.
2. Поглеждаме към тавана и повдигаме максимално нагоре долния клепач, след което силно свиваме очите.
3. Повтаряме общо шест пъти и приключваме с присвиване на очите за 10 секунди.


The Smile Smoother
За назолабиалните бръчки и увисналата кожа.

1. Покриваме зъбите с устни, за да направим О-образна форма с устата.
2. Усмихваме се широко, докато зъбите остават все така покрити, повтаряме шест пъти.
3. Задържаме позата и позиционираме показалеца на брадичката. След това започваме да я движим нагоре-надолу, почиваме и повтаряме още два пъти.


Smooth the Brow
За хоризонталните линии по челото.

1. Поставяме и двете ръце върху челото в посока отвътре навън и разтваряме пръстите между веждите и линията на косата.
2. Плъзгаме пръстите в посока навън с лек натиск, за да стегнем кожата.
3. Почиваме и повтаряме още 10 пъти.



The Flirty Eyes
За дълбоки кръгове под очите и свлечени вежди.

1. Поставяме показалците под очите, сочейки към носа.
2. Скриваме зъбите и раздалечаваме горната и долната устна.
3. Мигаме многократно и гледаме към тавана в продължение на 30 секунди.


The Giraffe
За бръчки и отпусната кожа на врата.

1. Гледайки напред, поставяме върховете на пръстите в основата на врата и леко натискаме в посока надолу, докато главата е издадена назад.
2. Навеждаме главата към гърдите и повтаряме още два пъти.
3. Издаваме колкото можем повече долната устна напред, докато ъгълчетата на устата сочат надолу и поставяме върховете на пръстите на ключицата, а брадичката сочи нагоре. Задържаме за четири дълбоки вдишвания.

More Face