Следва

Пет #MustRead модни книги, достъпни онлайн

Pirelli отмениха снимките на календара

И преведоха 100 хиляди евро за проучване на коронавируса

Events преди 3 години

Целият бюджет, предвиден за снимките на календара, е преведен на организация, ангажирана с изследователска работа по новия коронавирус.

Италианската компания Pirelli се реши на крачката след нечуваното разпространение на заразата. Логично, парите за направата на това традиционно произведение на изкуството, припомняме великолепните календари от минали години:2019 (тук), 2018 (тук) и 2017 (тук), не се спестени, а са прехвърлени без уговорки в полза на изследователска лаборатория, работеща в борбата срещу COVID-19.

"Всъщност, производството на Календара на Pirelli е било отлагано и преди: през 1967 година, и после в периода 1975 - 1983 година. Безпрецедентната ситуация с Covid-19 ни принуди да направим отново това. Ще се върнем на проекта, когато му дойде времето, заедно с хората, работили по него години наред редом с нас", сподели генералният директор на компанията Марко Трончети Провера.

Припомняме, че Pirelli ежегодно представят страхотен моден календар, тяхна запазена марка, като за 2020-та през обектива на брилянтния фотограф Паоло Роверси застанаха 9 влиятелни жени, с различна националност, външност, телосложение и сексуална ориентация, призвани да обединят света в признаването на таланта и силата на духа на "слабия" пол. Прийомът не беше лесен - всички те трябваше да изобразят шекспировата Жулиета.

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.