Pirelli отмениха снимките на календара

Pirelli отмениха снимките на календара

И преведоха 100 хиляди евро за проучване на коронавируса

Целият бюджет, предвиден за снимките на календара, е преведен на организация, ангажирана с изследователска работа по новия коронавирус.

Италианската компания Pirelli се реши на крачката след нечуваното разпространение на заразата. Логично, парите за направата на това традиционно произведение на изкуството, припомняме великолепните календари от минали години:2019 (тук), 2018 (тук) и 2017 (тук), не се спестени, а са прехвърлени без уговорки в полза на изследователска лаборатория, работеща в борбата срещу COVID-19.

"Всъщност, производството на Календара на Pirelli е било отлагано и преди: през 1967 година, и после в периода 1975 - 1983 година. Безпрецедентната ситуация с Covid-19 ни принуди да направим отново това. Ще се върнем на проекта, когато му дойде времето, заедно с хората, работили по него години наред редом с нас", сподели генералният директор на компанията Марко Трончети Провера.

Припомняме, че Pirelli ежегодно представят страхотен моден календар, тяхна запазена марка, като за 2020-та през обектива на брилянтния фотограф Паоло Роверси застанаха 9 влиятелни жени, с различна националност, външност, телосложение и сексуална ориентация, призвани да обединят света в признаването на таланта и силата на духа на "слабия" пол. Прийомът не беше лесен - всички те трябваше да изобразят шекспировата Жулиета.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia