Следва

Истории от живота: Клаудия Шифър

Селин Дион на 52! Реверанс към модния й Ренесанс

Селин Дион започна с модната си трансформация малко преди 50-годишния си юбилей. Две години по-късно, поп дивата продължава да ни очарова с увереността, с която се преобразява с всеки следващ аутфит.

Celebrities преди 4 години

Стилът на Селин Дион се промени драстично през 2017-та, когато на 49-годишна възраст нае стилиста Лоу Роуч, за да видоизмени цялостния й имидж. Поп иконата се славеше със старомодна, скучновата и даже леко евтина визия, напомняща за “изветрелия” стил на 90-те. Никой не вярваше, че Дион ще се превърне почти over night в една от музите на Vogue с гарантирано front-row място на всички кутюр ревюта, с изцяло нова група последователи в Instagram, тръпнещи в очакване за всеки следващ моден триумф.

През трите години откакто Дион поддържа това модно темпо, даровитата певица не пропуска възможност да се преобрази във всеки нов тренд. Селин Дион се превърна в нарицателно за безстрашен трендсетър - стане ли дума за стил, експериментира със смели цветове и нови силуети; увереността й е несравнима и най-важното - изглежда, че наистина се забавлява, когато се облича сутрин - и това е нещо, което си заслужава да празнуваме!

"Черпим се" в нейна чест с 11 от най-горещите й визии.

1. Giambattista Valli

С тази рокля започна всичко. Дион привлече вниманието на модните журналисти през юли 2017 г., когато я поканиха за първи път на Модната седмица в Париж на ревюто на Giambattista Valli. Селин облече негов модел, а непринуденото й поведение направи силно впечатление. Дион посрещна с овации модното шоу, което по принцип е нетипично за аудиторията от редактори и влиятелни хора в бранша. Въпреки това, те я приеха одобрително, като в отговор й се усмихнаха плахо. Скоро след дебютното й появяване тя бе обявена за новия символ на забавлението в модата.

2. Oscar de la Renta

Прескачайки напред към 8 март 2020 г., успяхме да видим колко еволюирал е модният поглед на Дион. За престоя си в Ню Йорк, канадката избра обемна флорална пола и кремаво поло - цялостната визия е от колекция Есен/Зима 2020 на Oscar de la Renta, като артикулите, за съжаление, ще могат да бъдат закупени по-късно тази година (евентуално), дотогава ние само ще си мечтаем. С небрежната си прическа, оформена в едри свободни вълни, цялостният ефект нашепва Кари Брадшоу и “Сексът и градът” - без съмнение умишлена препратка за посещението й в Голямата ябълка.

3. Richard Quinn

Дион е истински хамелеон - един ден избира строги остри едноцветни силуети, а на следващия се появява с щампи от глава до пети. По време на същото пътуване до Ню Йорк през март 2020 г. тя се спря на вдъхновен от 60-те години модел на британския дизайнер Richard Quinn за италианската луксозна къща Moncler; оформи косата си в нисък кок, добави черни слънчеви очила и бели токчета Gianvito Rossi.

4. Christian Siriano

Друг основен момент в модния ренесанс на Дион е роклята на Christian Siriano, която облече на премиерата на “Красавицата и звяра” през 2017 г. По това време Селин вече работеше със стилиста Лоу Роуч, като за силуета веднага бе отбелязано, че е доста експериментален за нея.

“Чувството ми е, че жените трябва да могат да носят каквото си искат”, казва Роуч пред The ​​Telegraph. “Каквото и да е, ако ви кара да се чувствате красиви и уверени, тогава го носете. Не мисля, че е справедливо за хора като мен, предполагаеми авторитети, да казват, че ако сте на еди-каква си възраст или с еди-каква си фигура, трябва да носите само еди-какво си. Ако някоя дреха ви кара да вървите с високо вдигната глава, тогава ще я носите, разбира се!”

5. Ronald Van Der Kemp

По време на Парижката модна седмица през юли 2019 г., Дион се заигра с пореден стайлинг прийом. Скъсеното сако Ronald Van Der Kemp и жълтите къдри по минито й затвърдиха мнението колко ангажирана е всъщност Селин в превключването от един силует на друг, като затвърди своята максима - че всеки може да носи всичко, което му харесва.

6. Chanel

През юли 2019 г. Дион се спря на черен изчистен мини гащеризон Chanel за едни 6 000 долара, по който проблясват два единствени детайла - изваяни с кристали колан и презрамки. Американският Vogue заяви, че “е поставила своя печат върху рисковата лятна тенденция”.

7. Iris Van Herpen

През юли 2019 г. в Париж Дион се премени в авангардната рокля от плисирана мрежа Iris Van Herpen. Визията й бе подбрана от новите попълнения в стайлинг екип й: Сидни Лопес и Пепе Муньоз.

8. Peter Do

Отново по време на престоя си в Ню Йорк през март 2020 г. Дион дебютира в розово - модел на един от изгряващите дизайнери на световната модна сцена - Peter Do. Изборът да носи негов тоалет бе нейният начин да даде публичност на новата марка. Прие го и като социална кауза, тъй като певицата иска да бъде асоциирана и с младите таланти.

9. Oscar de la Renta

Темата за Met Gala 2019 бе свързана с любовта към неестественото: изкуството на преувеличението, а Дион се доказа като ненадмината в това течение. С модел на Oscar de la Renta - цялата в сребристи ресни и в съчетание със същия цвят шапка с пера - певицата заживя ведно дрескода.

10. Valentino

Понякога Дион е сравнително обрана в стайлинга си. През юли 2019 г., една от най-запомнящите се визии, се появи в топла кремава къса рокля Valentino, съчетана с метални аксесоари, а косата й се спускаше ефирна и свободна.

11.Vetements

Една от първите визии на Дион, която стана наистина вайръл, е тази от юли 2016 г., когато Лоу Роуч, още в “пробен период”, я облече в суитчър на Титаник от Vetements по случай 20-ата годишнина от излизането на филма. “Да бъда честен, страхувах се да я покажа в този вид. Мислех си, че може да определят аутфита като евтин и сладникав, но тя ме окуражи, защото пожела да го облече веднага!” - споделя Роуч тогава.

More Celebrities