Следва

Да разгледаш Музея на Mercedes-Benz от вкъщи

Пет #MustRead модни книги, достъпни онлайн

Съставяме трети пореден списък с така наречени модни забавления или по-скоро обогатяващи значително модната ни култура занимания, на които да се посветим по време на домашната карантина.

 

Books преди 4 години

Припомняме, че в предишните две статии обсъджахме развлекателни модни документални филми, както и подкастове от Големите в индустрията - ТУК и ТУК. Днес насочваме вниманието си към книгите, основно биографичните такива, с които задължително да се запознаем, ако все още не сме. Заглавията засягат едни от най-видните личности в индустрията от миналото и настоящето, а линкът към всяко едно позволява да закупим книгата в дигитален формат и да я четем на смартфон, таблет или дори компютър с помощта на Kindle приложението, без да напускаме комфорта на домовете си.

The Woman I Wanted To Be
Даян Фон Фюрстенберг е една от най-иконичните и разпознаваеми личности в модната индустрия, а в биографичната си книга споделя всички онези детайли от кариерата и личния си живот, които умираме да узнаем. От пускането на своя личен бранд до създаването на неостаряващите wrap рокли, променящи гардеробите на жените завинаги, както и семейство, любов и красота, четем всичко ТУК.  

D.V
Мемоарите на иконичния главен редактор на Harper’s Bazaar Даяна Врийланд е едно от най-добрите модни четива, които можем да си подарим. Врийланд разказва от първо лице единствено число моменти от своя така вълнуващ живот, започвайки с история за открадната картина от Лувъра, на чиято случка става свидетел и продължавайки със задкулисни тайни, които нямаме търпение да прочетем ТУК.

The Beautiful Fall
The Beautiful Fall проследява най-вълнуващите моменти в кариерата на двама основни за индустрията протагонисти - Карл Лагерфелд и Ив Сен Лоран. Ставаме свидетели на пикантни истории от професионалните пътища на настървените и гладни за надмощие дизайнери, а мястото на събитията е, разбира се, Париж. Поръчваме ОТТУК

Grace: A Memoir
Грейс Кодингтън и огнените й коси е позната през последните десетилетия като креативен директор на американския Vogue, а мемоарът проследява хайлайти от дългогодишната й кариера - от първи стъпки като модел до една от най-престижните модни позиции в света. Четем ТУК.

The Battle of Versailles
Биографичната книга разнищва подробно историята за това как едно-единствено модно ревю преобръща представите за американска мода и дава силна заявка за това какво могат американските дизайнери. Годината е 1973-та, а мястото Версай, където световният елит се събира за интернационално модно дефиле, ТУК.

More Books