Следва

WTF е Tiger King и защо е най-гледаното нещо в момента?

Да разгледаш Музея на Mercedes-Benz от вкъщи

160 автомобила и общо 1500 експоната могат да бъдат разгледани дигитално и напълно безплатно от вкъщи в Музея на Mercedes-Benz.

Events преди 3 години

Вратите му са виртуално отворени за всички любителите на колите с трилъчата звезда, за да се запознаят те отблизо със съвременната автомобилна история от първата патентована кола в света до водородното превозно средство от това хилядолетие.

Музеят се намира в Щутгарт, Германия и е разположен на 16 500 квадратни метра изложбена площ. В залите му са представени някои от най-старите автомобили, построени преди десетилетия, както и легендарни състезателни автомобили и футуристични изследователски превозни средства.

360-градусови снимки на седемте зали “Легенди“ и петте зали „Колекции“ и изложените в тях автомобили могат да бъдат разгледани в уебсайта на музея. Посетителите ще видят отблизо акценти от постоянните изложби, както и ще се запознаят със специалната експозиция "40 години Mercedes-Benz G-класа" с интересни факти за легендарния и любим на поколения модел.

Отделни турове на сайта се фокусират върху изживяването и историята на Mercedes-Benz, разказана от първо лице от свързани с марката личности. Като Юта Бенц, която е правнучка на изобретателя на автомобила Карл Бенц и неговата съпруга Берта. Или Бернд Мейландер, който в продължение на 20 години е управлявал колата за сигурност във Формула 1. Поредицата продължава с д-р Улрике Грос, директор на Музея на изкуствата в Щутгарт, Гордън Вагнер, главен дизайнер в Daimler AG, и Бенедикт Вайлер, уредник на музея на Мерцедес-Бенц.

За почитателите на класическите модели от Mercedes-Benz за направили и специална анкета, с която да определят коя кола им подхожда най-много. Само с няколко въпроса и след броени секунди потребителят открива кой автомобил от близо 135-годишната история на бранда кореспондира най-добре на неговата индивидуалност и характер.

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.