Следва

Start Shopping NOW: малки и независими брандове, които да подкрепим

Всички носят: легендата Dr. Martens

#THELEGENDISBACK

Street Style преди 4 години

Днес, 1 април 2020 година, култовите боти на Dr.Martens навършват 60 години. Моделът, за който не се сещаме някой, който да не харесва/да не е поискал да има/да мултиплицира в гардероба си, е наречен "1460", и представлява фешън мост между обувките, тип кубинки, на работническата класа до символ на протестните движения, включително пънк-културата.

Днес, след променлив, но все пак осезаем успех в продължение на цели 6 десетилетия, грубите ботуши с масивна гумена подметка Dr.Martens преживяват ренесанс - носят ги изключително много хора, включително популярни мацки, царици на добрия стил, като Бела и Джиджи Хадид, Кая Гербер, Емили Ратайковски, Кендал Дженър и още много.

Възможностите за комбиниране са повече дори от феновете на модела - "Мартенските" са пръв приятел на джинсите и обемните пухени якета, на кожените панталони и всякакви артикули от лицева кожа по принцип, на тренчовете, на военно-инспирираните парки, на дънковите комбинации и на издължените сака.

Много отиват на всичките ни налични минита, все едно поли или рокли, летни или зимни, на ярките цветове в гардероба, на гащеризоните ни.

За да си подсетим колко прекрасна е тази обувка за настъпващата пролет, не само заради първоаприлския сняг и прилежащия юбилей, разглеждаме внимателно как носят 1460 някои от най-интересните момичета и жени на света.

More Street Style