Следва

Не, дарлинг, мажи си устните с околоочен крем

Косите ми, белите... боядисах си сама!

Салоните за красота, разбира се, попадат в дългия списък “под карантинен режим”. В ситуацията на тежка борба с пандемията, не е краят на света, че не можем да посетим фризьора си. Въпреки че сме затворени вкъщи, боядисването на сивите коси взима превес в дневния ред.

Hair преди 3 години

Едно от хилядите мемета, свързани с извънредното положение гласи: "Остават три седмици и половина, докато разберем естествения цвят на косите ви". Е, времето вече изтече и първите побелели коси изпъкват на фона на цветните ни пижами. Всеки, който е зависим от редовни посещения на фризьорския салони, за да поддържа стандартите си за красота, се намира на кръстопът. Не знаем колко още ще продължат лошите дни за косите ни, но дотогава - трябва да се мобилизираме и да се справим сами.

За тези от нас, които са леко скарани с "направи си сам" процедурите или не обичат да се впускат в приключения без необходимата професионална квалификация, начинанието да се боядисаш пред огледалото в банята може да бъде плашещо.

За всеобщо щастие, боядисването в домашни условия се развива успешно от 1989 г. Десетки дами споделят, че са изключително доволни от продуктите “Направи си сам” на прочутия британски колорист Джош Ууд. Два пъти годишно им е достатъчно да се възползват от професионалните услуги на фризьор, като през останалото време се справят сами вкъщи, спестявайки пари, благодарение на серията на Ууд.

Миналият петък Джош Ууд започна серия от безплатни 15-минутни видео консултации с експерти от екипа си, които да ни преведат през целия процес на боядисване. Единствено трябва да заявим мястото си предварително ТУК - кой знае, може да имаме късмет да поговорим със самият Ууд. Възползвайки се от индивидуалната услуга в рамките на четвърт час, значително подобряваме знанията си за въпросната технология. Това ще осигури увереността ни да поемем контрола над малък, на пръв поглед, но ключов компонент от визията ни.

Съветите на Ууд са практични и реалистични. Макар да споделя, че е напълно възможно да свършим прилична работа у дома, той подчертава, че няма смисъл да се стараем на всяка цена всичко да бъде безупречно. Предлага да се съсредоточим върху линията на косата около лицето, като я определя за най-важната част, за която трябва да се погрижим. Този контур е всичко, което по време на конферентни разговори се вижда, също толкова ясно и когато се погледнем в огледалото.

Ето и съветите му от първо лице:

"Разделете косата си така, че да нанасяте боята равномерно само върху израсналите корени. Ако останалият цвят по дължина на косата е в добро състояние, може да нанесете кондиционираща маска, докато имате боя върху корените. Измийте всичко след около 30 минути. Ако искате да подсилите цвета на останалата част от косата, нанесете боя само за последните 10 минути, за да избегнете натрупване. Ако живеете с някого, възползвайте се от помощта им за задната част на скалпа. Ако ли не, не се притеснявайте, не е фатално. На третата седмица, когато цветът започва да избледнява, използвайте затоплящ или охлаждащ цветен балсам, като съобразите нюанса на балсама с най-светлата част от косата ви. Що се отнася до прекрасните сребристи гриви, дамите могат да поддържат сивата си коса блестяща и ярка с помощта на сини или виолетови шампоани, но само веднъж или два пъти месечно. Сивите косъмчета са по-сухи от цветните, така че не пренебрегвайте интензивните маски за коса. Препоръчвам YouTube канала на любимата ми Dominique Sachse, с чиито съвети стъпка по стъпка ще подобрите уменията си за цялостната грижа за визията ви.”

Липсват ни личните моменти в салона за красота, но ще направим най-доброто, на което сме способни, докато чакаме следващата ни среща. Междувременно, салоните на Vogue Vision Mitko Damov продължават да работят при строги мерки за безопасност и с предварително записани часове, за което им благодарим безкрайно!

More Hair