Следва

Дизайнерът Серджо Роси почина от коронавирус

Стил урок на седмицата: сутиени, бралети и корсети за жаркото лято на 2020

Нека премахнем цялата си броня, истинска и символична, за да се чувстваме по-свободни от всички гледни точки!

All fashion преди 3 години

Модата за лято 2020 е химн на свободата. Тенденциите от подиума се превръщат в метафори, които ни канят да прегърнем един нов начин на живот и обличане – да оставим настрана цялата си броня, истинска и символична, за да се чувстваме по-свободни от всички гледни точки. 

Свободни да се обличаме и/или събличаме, както пожелаем. "Нека се разголим" е лайтмотивът на модните ревюта Пролет/ Лято 2020, включващи бралети и сутиени на показ. Да не се страхуваме да покажем най-интимната си и истинска страна, дори и нашите слабости. Без излишни прикрития и предразсъдъци! Ще дойде лятото, животът ще тече отново след карантината и междувременно вероятно ще се научим не само да управляваме хаоса на ежедневието, но и да се освободим от всичко ненужно. Затова нека го направим и символично, както ни показват колекциите Пролет/ Лято 2020: нека открием себе си, нека бъдем смели и уверени. Това е лятото на сутиените, корсетите, бюстиетата и дори (за най-смелите) бриджитките, които вече са не само интимното бельо, а се носят вместо топ – с презрамки или без, както ни харесва, и в стила, който ни харесва най-много.

Вдъхновения от подиума

Dolce & Gabbana
Dolce & Gabbana са майстори на различните вариации на бралети - с тропичен принт или завързани с панделка по средата, от плетиво или дантела, с презрамки от ликра или кожа. Как ги носим? С разгърнати сака и жилетки, под прозрачни дрехи или върху панталони, поли или къси панталонки.

Ревюто на Dolce & Gabbana част от Milan Fashion Week Spring/Summer 2020, 22 септември 2019 година, Милано.

Dior
Прет-а-порте колекцията на Dior е вдъхновена от архивни фотографии на Катрин Диор, сестрата на Кристиан Диор, на които тя е в градина сред цветя. Главна героиня в историята на модната къща, тя е смела, има силен характер и решителност – въплъщение на Miss Dior.

Ревюто на Christian Dior Womenswear Spring/Summer 2020 част от Paris Fashion Week, 24 септември 2019,Париж.

Fendi
Силвия Вентури, креативният директор на модната къща, описва колекцията са за топлото време на 2020-та като "слънчево настроение", свързано с блаженството от разгара на лятото. В колекцията преобладават топлите цветове и флоралните мотиви.

Ревюто на Fendi, Spring/Summer 2020 по време на седмицата на модата в Милано, 19 септември 2019 година.

Tom Ford
Колекцията на Tom Ford за сезона също следва тенденцията, като със своите ексцентрични визии ни показва как да носим смело сутиена като топ.

Givenchy
За по-срамежливите също има решение - Givenchy залага на изчистената визия и сравнително по-покривните кожени бюстиета.

Вдъхновения от звездите

Ето и няколко примера как звездите вписват сутеина и бюстието в своите тоалети:

Дуа Липа

 Дженифър Лопес

Кристен Стюарт

Ванеса Хъджинс

 Зендая

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 1 ден

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.