Стил урок на седмицата: сутиени, бралети и корсети за жаркото лято на 2020

Стил урок на седмицата: сутиени, бралети и корсети за жаркото лято на 2020

Нека премахнем цялата си броня, истинска и символична, за да се чувстваме по-свободни от всички гледни точки!

Модата за лято 2020 е химн на свободата. Тенденциите от подиума се превръщат в метафори, които ни канят да прегърнем един нов начин на живот и обличане – да оставим настрана цялата си броня, истинска и символична, за да се чувстваме по-свободни от всички гледни точки. 

Свободни да се обличаме и/или събличаме, както пожелаем. "Нека се разголим" е лайтмотивът на модните ревюта Пролет/ Лято 2020, включващи бралети и сутиени на показ. Да не се страхуваме да покажем най-интимната си и истинска страна, дори и нашите слабости. Без излишни прикрития и предразсъдъци! Ще дойде лятото, животът ще тече отново след карантината и междувременно вероятно ще се научим не само да управляваме хаоса на ежедневието, но и да се освободим от всичко ненужно. Затова нека го направим и символично, както ни показват колекциите Пролет/ Лято 2020: нека открием себе си, нека бъдем смели и уверени. Това е лятото на сутиените, корсетите, бюстиетата и дори (за най-смелите) бриджитките, които вече са не само интимното бельо, а се носят вместо топ – с презрамки или без, както ни харесва, и в стила, който ни харесва най-много.

Вдъхновения от подиума

Dolce & Gabbana
Dolce & Gabbana са майстори на различните вариации на бралети - с тропичен принт или завързани с панделка по средата, от плетиво или дантела, с презрамки от ликра или кожа. Как ги носим? С разгърнати сака и жилетки, под прозрачни дрехи или върху панталони, поли или къси панталонки.

Ревюто на Dolce & Gabbana част от Milan Fashion Week Spring/Summer 2020, 22 септември 2019 година, Милано.

Dior
Прет-а-порте колекцията на Dior е вдъхновена от архивни фотографии на Катрин Диор, сестрата на Кристиан Диор, на които тя е в градина сред цветя. Главна героиня в историята на модната къща, тя е смела, има силен характер и решителност – въплъщение на Miss Dior.

Ревюто на Christian Dior Womenswear Spring/Summer 2020 част от Paris Fashion Week, 24 септември 2019,Париж.

Fendi
Силвия Вентури, креативният директор на модната къща, описва колекцията са за топлото време на 2020-та като "слънчево настроение", свързано с блаженството от разгара на лятото. В колекцията преобладават топлите цветове и флоралните мотиви.

Ревюто на Fendi, Spring/Summer 2020 по време на седмицата на модата в Милано, 19 септември 2019 година.

Tom Ford

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.