Следва

K-beauty: 10-те стъпки за божествена кожа на момичета от Корея

И Кайли Дженър ще прави дезинфектанти

Във вторник Кайли и momager-ката й Крис Дженър обявиха, че започват масово производство на дезинфектанти за болниците в Южна Калифорния.

Beauty News преди 3 години

Продуктът, плод на сътрудничеството с Coty Inc., е "предназначен за хората на първа линия в общността ни" - съобщиха от Kylie Cosmetics пред ABC News.

Припомняме, че преди няколко месеца Coty Inc. откупи голям дял от козметичната компания на Дженър. При така създалите се обстоятелства, бордът на директорите е взел решение да трансформира дейността на фабриките си и да започне производство на антибактериални гелове, които да обслужват нуждите, първо, на медицинските лица в Южна Калифорния и второ, на служителите на компанията, както и хората в нужда.

По информация на Page Six, Coty ще произвежда дезинфектанти във фабриките на Kylie Cosmetics, но дейността на компанията няма да бъде засегната. Междувременно самата Кайли обяви временното спиране на разпространението на продуктите, след като Калифорния обяви извънредно положение и валидна за целия щат stay-at-home заповед.


Какво ново: Kylie Skin и в България от 2020


Медицинските лица са изправени пред огромен недостиг на професионално оборудване вече няколко поредни седмици, което подтикна редица големи козметични компании да предоставят ресурсите си безвъзмездно в тяхна услуга. Chanel, Christian Siriano, Prada и Giorgio Armani започнаха производството на маски и медицински облекла, а Dior, LVMH, Estée Lauder и L’Oreal предоставят антибактериални гелове на страните, в които е съсредоточено производството им.

Кайли Дженър, милиардер на 22, също така дари един милион долара за закупуването на облекла за медицински лица и доброволци.

 

More Beauty News