Следва

#лято

Дизайнерът Серджо Роси почина от коронавирус

От Италия, в която продължава да бушува епидемията от коронавирус, дойде тъжна новина. От COVID-19 е починал италианският дизайнер Серджо Роси, основател на едноименната световноизвестна марка за обувки Sergio Rossi. Господин Роси бе на 84.

All fashion преди 3 години

Преди няколко дни синьор Роси е приет в болницата на град Чезена, където живее, но лекарите не успяват да го спасят. Самият Роси бе активно включен в борбата с пандемията в родината си - отделяше средства за благотворителни фондации, дял от онлайн продажбите си, отделно дари 100 000 евро в началото на март на болницата, в която е лекуван.

Серджо Роси е роден през 1935 година в Сан Мауро Пасколи, провинция Емилия Романя, която е един от центровете на обувната индустрия в Италия. Малкият Серджо знае от ранното си детство, че ще се занимава именно с направата на обувки, работа и страст, които усвоява в ателието на баща си. Заминава да учи в Милано, две години по-късно се мести в Болоня. През 1966 година решава да разшири семейния бизнес и открива в родния си град малка фабрика.

Дизайнерът залага основно на разработката на летни модели, с което уцелва десетката - сандалите му се превръщат в безумно любим артикул на десетки хиляди жени. След известно време Роси започва да работи съвместно с брандове като Dolce & Gabbana, Versace и Alaїa, правейки обувките за модните им ревюта. Този подход прави фирмата световноизвестна.

Всъщност, почти не се сещаме за някого, който да не е поискал да има поне чифт Серджо Роси.

R.I.P, Maestro!

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 2 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 21 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.