Следва

Звездите и маската им от 24-каратово злато за сияен вид

K-beauty: 10-те стъпки за божествена кожа на момичета от Корея

K-beauty e феномен, за който сме разказвали често, като ТУК, или ТУК.

Face преди 3 години

Терминът обединява всички или поне повечето важни beauty навици на корейските жени, които очевидно работят, щом момичетата и жените от Корея имат кожа за завиждане. Без грам преувеличение, който е срещал дама от източната страна очи в очи, знае, че кожата им буквално свети.

За феномена K-beauty сме писали и чели много, но малцина знаят, че промишленият корейски бюти пазар, освен BB-кремове, гъби за нанасяне, пачове за очи, текстилни маски, предполага стриктно използване в съответна последователност на всички тези средства. Това е един дълъг, бавен и много точен ритуал, спазван ден след ден и вечер след вечер, за да се постигне в крайна сметка изумителен резултат.


K-beauty - историята на корейското чудо и какво да си набавим за личния будоар


Без съмнение, корейките държат козовете на маса бюти прийоми, като за много от тях знаем, например за важното двустепенно почистване, задължителното наличие на ексфолиант на рафта в банята, и концентрираните серуми. Но най-важното beauty-задължение на образцовата корейка е именно фанатичната грижа за кожата, всеки ден, без прекъсване, без предаване.

Кои са 10-те ключови етапа в грижата на корейките, които правят кожата им съвършена, и ще сторят същото и за вашата, следва в материала:

Стъпка 1. Първо свалете грима от очите
Много важно е да сваляме грима около очите правилно. Кожата в тази област на лицето е много тънка, много нежна, буквално чуплива, необходимо е да й осигурим деликатна грижа. Основното е да избирам продукти, предназначени конкретно за тази област, което важи с пълна сила за почистващите средства. В противен случай, няма начин да избегнем травмирането на зоната, изсушаване и претриване са твърде вероятни при неточен продукт, което неизбежно ще доведе до нежелан резултат.

Стъпка 2. Първа степен на почистване
Много важен момент при корейките е двустепенното почистване на кожата. Първата степен касае дегримирането (с продукти, конкретно предназначени за тази процедура), както и отстраняването на основната част от замърсяването на кожата през деня. Хидрофилното масло е абсолютен фаворит в гамата, добрата новина е, че продуктът вече се произвежда от всички добри фирми в бранша.


Ловци на митове: 7 баснословни твърдения за почистването на кожата - развенчани


Стъпка 3. Втора степен на почистване
След първия етап на почистване, следва употребата на пенливо средство, чиято цел е да обере излишната мазнина /както е указано на опаковките/. Въпросното средство завършва почистващата процедура, свива порите и подготвя кожата за последващото нанасяне на овлажняващи и подхранващи продукти. Добре е да обърнем внимание на корейските мрежички, използвани в този етап на процедурата, специалистките са убедени, че по този начин средството се пени по-добре и кожата се оказва по-добре почистена, отколкото ако минем без тях.

Стъпка 4. Не забравяйте тоника
Тонизиращите лосиони са страхотни за всеки тип кожа, най-вече заради качеството си да възстановяват киселинно-алкалния баланс след двустепенното почистване (особено след лугата в пенообразуващите продукти), да облекчат чувството за сухота и да премахнат остатъците от почистващите средства. Разбира се, тоникът трябва да е подходящо подбран според потребностите на кожата ни: матиращ, балансиращ, успокояващ, овлажняващ, ексфолиращ, салицилов... За пълния асортимент е добре да се обърнем към консултант в магазина, който познава гамата на предпочитаната ни марка.

Тук обръщаме специално внимание на правилото на 3-те секунди: промеждутъкът от време между края на почистването и нанасянето на тоника не бива да надвишава 3 секунди, корейките са категорични.

Стъпка 5. Кожата обожава серумите
Този момент е от особена важност. Корейските момичета и жени не могат да си представят живота без концентрираната версия на красотата в ампула или шишенце. Защо? Защото активните компоненти в серумите в сравнение с кремовете много по-дълбоко проникват в кожата, бързо попивайки в епидермиса, като през това време запазват цялата си "мощ". Особено брилянтно тези козметични гении се намесват в борбата с мимическите и възрастови бръчки. С въпросната задача отлично се справят особено много овлажняващите серуми.


6 причини в полза на МИГНОВЕНОТО сдобиване със серум


Стъпка 6. Задължителният околоочен крем
Надяваме се, че не практикувате използването на крем за лице в нежния участък около очите (компонентите му могат увредят контура, да раздразнят вътрешната част на окото, а и кожата с голяма вероятност може да започне да изглежда подпухнала). Докато нанасяте подходящия продукт, създайте си навика да го правите с помощта на безименния пръст, като нанасяте с леки потупвания около окото (това е най-слабият пръст, съответно, кожата при това въздействие няма как са пострада, да се разтегли или зачерви).

Стъпка 7. Не забравяйте грижата за устните
Овлажняващия и подхранващ балсам за устни е много важна част от beauty-рутината на истинската корейка. Задължително се нанася овлажняващо устните средство след всяка измиване, сутрин и вечер.


Забравете за балсамите, хидратирайте устните с околоочен крем


Стъпка 8. Овлажняване
Овлажняването е рутина, която повечето от нас са усвоили в годините. И все пак, често при избора на хидратиращото средство не вникваме в детайлите, избирайки продукт, която не отговаря съвсем точно на потребностите на кожата или е неподходящ за възрастта ни. Важен детайл - след избора на точния продукт, обезателно нанасяме на шията и деколтето, освен на лицето.

Стъпка 9. Ексфолиант
Ежедневната beauty-рутина приключва с горната точка. Преминаваме на следващото ниво, като натъртваме, че най-важното в грижата за красотата (както собствената, така и всяка останала) е систематичността. Това касае в много голяма степен ексфолиантите и маските за лице (при нерегулярно използване, средствата не носят желания резултат).

Ексфолиантът отстранява мъртвите клетки и буквално преобразува кожата, освобождавайки пътя за проникване на последващите средства за грижа и техните компоненти (ексфолиантът е междинната степен в грижата за кожата след почистването и преди тоника). Използваме го 1-2 пъти в седмицата.

Стъпка 10. Периодично маски
При използването на маска, най-важна е преценката на нуждите на кожата и състоянието й в конкретния момент. Приоритети са важни, ако кожата ви е мазна, склонна към образуване на камедони и пъпки, най-важни са почистващите и детоксикиращи маски. Овлажняваща трябва да е маската, ако се стремим към редовна грижа, като продуктът е подходящ за абсолютно всеки, особено за нас, жителите на големите градове. Важно е, защото недостатъчната влага в кожата е най-честият проблем на епидермиса, като при това остава незабележим. Може да се стараем да пием достатъчно течности, да овлажняваме кожата с качествени кремове и периодично да ползваме необходимия хидратиращ серум, но това, макар и отлична комбинация, често се оказва недостатъчно.

More Face