Следва

Спри да си гризеш ноктите! Грозно, вредно и опасно е!

We love: 30 дни лека йога с Ейдриън

Ако практикувате йога по 15 минути всеки ден, здравословното, психическото и физическото ви състояние ще се променят положително в поне 10 аспекта.

All About Life преди 3 години

На тези, които искат да спортуват вкъщи, но още не са си избрали упражнения, а не са и фенове на интензивните тренировки, йогата идва на помощ. Ако практикувате йога по 15 минути всеки ден, здравословното, психическото и физическото ви състояние ще се промени положително в поне 10 аспекта:

1. Ще подобрите стойката си. Ще станете по-гъвкави, силни и издръжливи.
2. Ще подобрите цялостното си физическо състояние без необходимост от посещения във фитнеса. Йогата комбинира кардио, функционални и силови тренировки в едно.
3. Ежедневното практикуване на йога подобрява метаболизма и помага за възстановяването на хормоналния баланс, което може да ви помогне в борбата с килограмите.
4. Ще имате повече енергия.
5. Намалява стреса и помага при безсъние.
6. Ще подобрите начина си на дишане.
7. Ще се чувствате емоционално по-стабилни и следователно по-щастливи. Практикуването на йога води до повишаване на нивата на серотонин (хормона на щастието) и до намаляване на депресията и безпокойството. 
8. Ще бъдете по-осъзнати по отношение на тялото, ума и чувствата си в настоящия момент, което ще ви помогне да бъдете по-самоуверени.
9. Ще подобри концентрацията ви.
10. Има положителен ефект върху здравето. Освен изброените точки, йогата води до намаляване на риска от сърдечносъдовите заболявания и до забавяне на дишането, което се свързва с дълголетието.

Ако сте начинаещи и се чудите откъде да започнете, имаме точното предизвикателство пред себе си - 30 Days Of Yoga – може да го намерите в ютюб канала Yoga with Adriene на американската инструкторка Ейдриън Мишлър, която е публикувала 30 видеа за всеки ден с 30 йога тренировки.

Времетраенето им е между 12 и 35 минути и са направени с цел потребителите да изпълняват упражненията вкъщи, така че не се нуждаете от нищо специфично. Дори от йога постелка. Може да използвате одеяло или килим – важното е да се чувствате уютно и удобно.

Тренировките са подходящи за всички. Всяко упражнение е обяснено ясно и точно, като има варианти за различни степени на трудност, според нивото на зрителя и моментното му състояние. “Изпълнете упражнението по начин, по който ще се чувствате най-добре” е може би най-честия съвет, който ще чуете, казан по различни начини, по време на предизвикателството.

От опит казваме, че значително ще подобрите гъвкавостта, издръжливостта и стойката си с течение на дните, в които практикувате. Повечето пози се повтарят, така че имате достатъчно време да ги усвоите. Не се притеснявайте, ако в началото основна поза като “гледащо надолу куче” ви се струва трудна! Много бързо ще забравите, че сте изпитвали затруднения и една тренировка на ден ще ви се струва малко!

Видеата от YouTube канала на Ейдриън Мишлър са признати от GOOGLE за най-търсените тренировки за 2015 година. Също така Yoga with Adriene получава наградата Streamy в категория Health and Wellness през 2016 година.


Ейдриън Мишлър на наградите Streamy през 2016 година.

More from View Sofia

Краят??? 5-те признака, че връзката си отива

Love преди 4 години

Ако битката за ежедневното щастие започне да се оказва непосилна, ако нещо все не е съвсем наред и усещането за подтиснато напрежение ви гнети почти константно, спираме да говорим за любов, започваме да говорим за война. И е много възможно именно на вас да се пада честта да вдигнете първи белия флаг и да прекратите тази никому ненужна битка.

More All About Life

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 17 часа

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 17 часа

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.