Следва

Меметата ще спасят света!

Лика-прилика: Галя преди, Галя сега

Галя от КариZма, that is...

Celebrities преди 3 години

Сменяме закратко обичайния фокус на рубриката Лика-прилика, в която излагаме непреодолимите прилики между родни и световни знаменитости, и се съсредоточаваме върху две визии на една конкретна родна звезда - с има-няма 11 години разлика. Или е по-добре да кажем два етапа от творческото й развитие.

Става въпрос за Галина Курдова или Галя от бившия дует КариZма - в единия случай изпълнителката е на корицата на априлския брой на EVA ("GALIA ВИРУСЪТ НА КОРОНАТА"), а в другия е просто Галя в интервюто си за View Sofia - "Галя – Best things in life are free!", с дата на публикуване 27.11.2009 година.

С изключение на цвета и дължината на косата, във визията на певицата не се забелязват никакви други разлики, което си е за едно голямо БРАВО! Похвално е как Галя сякаш е консервирала изразителните си черти, а сценичното поведение и артистичността дори са еволюирали, съдейки по изпълненията й в тв-шоуто, в което в момента участва.

Припомняме си сладкия разговор, защото, макар отпреди 11 години, в Редакцията го помним като вчера:

Тя е много спокойна. Носи 100% добро настроение. Каризматична е, вероятно защото е силно добронамерена.
Крехка и малка е, но всъщност не изглежда дребна.

Забрави в офиса ни лака си за коса, но ние й го пазим. Само веднъж си пръснахме, защото Радо, в когото всички са влюбени, щеше да дойде на оперативка в 5.00.

Галя ни отдели часове наред, в които старателно се преобличаше, за да ни илюстрира любимите си есенни дрехи и аксесоари, с професионализъм позираше пред обектива, приказвахме много, но още повече се смяхме. Потопихме се в един топъл, динамичен, космополитен свят, сновящ между Тунис и София, благотворителност и добре премислен ПР, мода и висококачествена козметика, музика и нови професионални начинания.

View Sofia: Още ти личи, че си била в чужбина. Винаги познаваме това, откъде се връщаш?
Галя:
Бях в Тунис с благотворителна цел. Като изпълнител, подкрепящ програмата на ООН за борба с ХИВ-вируса. Начинанието е много готино, бях единствен представител от България. Този проект е факт от няколко години, идеята е сътрудничество с популярни личности, близки до младите хора. Освен тази инициатива, сега ще имам среща с колегите от I can too, за да видим какво мога да направя там.

V.S.: Идва Коледа, готвиш ли нещо ново – песен, клип?
Г.:
Аха, нова песен, но да си призная, още не съм се спряла на конкретна. Със сигурност ще има много соул и ще бъде много чувствена, такава ми се пее.

V.S.: Харесваме много стила ти. Твоето определение за Стилa на Галя?
Г.:
Бих го определила като street chic, комбинация от фънки елементи, ежедневно градско облекло и някои забавни акценти от света на висшата мода. Като цяло стилът ми е еклектичен и изразява до голяма степен характера и отношението ми към живота.

V.S.: Как определяш модата в твоя живот?
Г.:
Moдата е задължителна част от живота, без, разбира се, да е на фокус. Основното ми внимание пада върху музиката и отговорностите ми като посланик към Фонда за населението на ООН и другите социални кампании, които в момента стартираме. Иначе във връзка с работата си експериментирам много и винаги съм го правила в стилово отношение. Костюмите на сцена дават огромна свобода, стига да намериш адекватно проявление на себе си в тях. Ескцентричните акценти и любимите превъплъщения правят живота и работата ми истинско удоволствие.

V.S.: Има ли такова понятие като вечна мода?
Г.:
Да, разбира се, вечни са линиите на CHANEL, GUCCI, та дори и на Jean-Paul Gaultier. Има колекции, които са били актуални в периода на създаването си и ще останат винаги актуални, защото са еманация на финеса в модата или на неповторимия характер на техните създатели. Това, уви, е най-голямото предизвикателство за всеки дизайнер и неслучайно са малцина тези, които оставят своя отпечатък в златната книга на световната мода.

Класическите модели в официалното облекло също са непреходни, както и заимстваните елементи от света на театъра и операта, които пазят в себе си очарованието на спектакъла. През настоящия сезон D&G са много инспирирани от този вълшебен свят.

V.S.: Така е, да. Имаш ли модна икона?
Г.:
Мадона, безспорно, особено в ранния й период. Също Анджелина Джоли, и от съвременните модни икони Риана, която разви страхотен стил благодарение на своя стилист Мариел Хейн, с която имах невероятното удоволствие да се запозная в Ню Йорк. Тя е официален стилист и на други поп-принцеси като Сиара и Кери Хилсън, но, разбира се, Рири е единствена по рода си.

V.S.: Доколко музиката и модата вървят ръка за ръка?
Г.:
Те винаги са вървели заедно, защото различните изкуства се допълват и преливат едно в друго. А и визуалните интерпретации на образите са особено удоволствие за всеки артист. Музиката се движи паралелно с фотографията и видео изкуството. Затова и поп индустрията е толкова привлекателна.

V.S.: На Запад, а и в България много звезди създадоха свои модни марки. Ти би ли направила нещо подобно?
Г.:
Да, в момента обмислям концепцията за едно такова начинание и признавам, че идеята много ме забавлява. Може би когато го направя, ще съм супер щастлива, защото ще съм изпълнила още една своя мечта и няма да е самоцелно. Искам облеклото, което ще създам да е близко до младите хора и да отразява съвременните течения в модерното ежедневно облекло, преди тенденциите да са застъпили пазара. Да фигурират в него и някои елементи от сценичните костюми - да има мода, усещане за музика, свобода и деликатен клубен vibe. Ето едно добро предизвикателство!

V.S.: Кое е последното нещо, което си купи ?
Г.:
Един шал на "спагети" - от Urban Outfitters в Торонто, чифт приятни боти с отворени пръсти и... разбира се, любимият ми парфюм.

V.S.: ?
Г.:
My Insolence на Герлен.

V.S.: Каква е задължителната покупка тази есен?
Г.:
Малкото тясно скроено черно кожено якенце е повече от задължително (препоръчвам горещо Max Azria и цялата им колекция за сезона /б.ред. най-добре от Ню Йорк, ако имате път натам/). С ципове и по възможност комбинация между кожа и плат и/или плетиво.

Клинове - кожени и от еластичен трикотаж, повече и по-малко лъскави, т.нар. "мокър ефект", също с вариации между тесен клин и клин панталон с джобове и джинсово закопчаване и задължителните боти с височина до глезените. Нека не пропускаме и тоталния хит този сезон - ботушите тип чизми над коляното, които вече видяхме и в много от поп и R&B- клиповете напоследък.

Есенната колекция на Balmain също е великолепна.

V.S.: Как пазаруваш – веднъж на сезон или по малко, но често?
Г.:
Аз не обичам да пазарувам и не обичам да пробвам дрехи. Това е мъчение за мен, може би защото е свързано с работата ми. Малко са жените, които не обичат да пазаруват или да бъдат гримирани. Но понеже това е свързано с работата ми, в ежедневието предпочитам по-семпли неща. Дрехите си ги купувам спонтанно, като си вървя по улицата и ме грабне от витрината, сякаш дрехата сама ме вика. И после започвам да си търся с какво да я допълня.

V.S.: Какво е отношението ти към second hand-ите ?
Г.:
Нямам определено отношение. Това е така нареченият vintage, който е въпрос на личен вкус. Истина е, че моделите са рядкост, но аз не бих носила употребявани от друг вещи. Иначе го оценявам, ако е добре използвано.

V.S.: Определяш ли се като fashion victim?
Г.:
Харесвам модата, наслаждавам й се във всичките й форми и много често експериментирам в клипове и фотосесии. Все пак не мисля, че съм fashion victim. Следя какво излиза, но не попадам в тази категория.

V.S.: Пътуваш ли извън България, специално за да си напазаруваш?
Г.:
Да, често всъщност. Много от марките, които обичам, не се внасят у нас или се внасят модели от по-стари колекции, което е доста обидно, ако се замислите. Мисля, че българските дами, пословични с красотата си в цял свят, заслужават да получават актуални покупки, след като така или иначе отделят от средствата си за тях. Другият вариант е да пътуваш и така да си набавяш нещата, които харесваш. Лондон е изключително близо в тази посока на мисълта и всичко най-актуално за момента може да се намери там в изобилие, така че, все пак има добра перспектива.

V.S.: Най-скъпата покупка на Галя?
Г.:
Не съм привърженик на безразборното пазаруване, особено на тема високи цени. Смятам, че когато един човек е красив отвътре, всяко нещо би му стояло добре. А и считам за безполезно да се коментират скъпи покупки, в момент, в който повечето хора оцеляват в условията на световната криза. Дори холивудските звезди в момента рециклират гардероба си. Моето мото е и винаги ще се остане "Best things in life are free" - любовта, усмивките и доброто приятелство!

V.S.: Скъпи обувки или скъпа чанта?
Г.:
Скъп човек, топла прегръдка, добра обстановка... Чантата е просто аксесоар, а обувките така или иначе се събуват! Важно е какво остава, след като се освободим от украсата.

V.S.: Джаки Кенеди или Мерилин Монро?
Г.:
Харесвам Жаклин, а наскоро прочетох и биографията на Мерилин като световна икона, за да разбера, че й е струвало твърде скъпо да поддържа този безупречен имидж - в личен план, с много раздели, кратки и драматични връзки, много безсънни нощи и едно цялостно и непрекъснато неспокойствие. Не зная, аз лично харесвам по-благородни образи като този на Грейс Кели и Никол Кидман, които имат по-благ характер и доста повече стойност като дами.

V.S.: Имаш ли дрехи, които пазиш с години?
Г.:
Пазя си всички дрехи от клиповете, които сме снимали и мисля, че това са нещата, към които се отнасям с особено внимание и любов, защото те носят много съдържание. Те са част от различни етапи от живота ми и различните ми превъплъщения в образи, които съм влизала.

V.S.: Коя е дрехата, която те определя най-добре?
Г.:
Това, което обличам всеки ден, независимо дали на сцената, в интервю, или в живота. Дрехата, която нося, ме изразява напълно и осигурява доброто ми настроение за деня.

V.S.: Значи дрехите ти изразяват твоя характер?
Г.:
Със сигурност, но аз се променям и така ми харесва да преоткривам някои неща. Но отделни течения имат отпечатък върху мен като начин на обличане и възприемане и така непрестанно се гоним със стила ми.

V.S.: Някакви аксесоари, дрехи или бижута, от които имаш в изобилие, но никога не са ти достатъчни?
Г.:
Аз съм много вярна по отношение на нещата и хората, които обичам, и му се отдавам докрай, докато може да издържи. С любимите неща не се разделям, докато те не се разделят с мен. Нямам специална вещ, която винаги си купувам. Дрехите са като хората, ако ти харесват такива, каквито са, просто ги харесваш заради самите тях! Няма значение марката - дали е ново, или старо, или пък последен писък на модата.

V.S.: Кой е най-добрият приятел на модерната жена?
Г.:
Щипка дързост, щипка елегантност, малко стрийт, няколко процента екстравагантност и силно изразен характер.

V.S.: Какво е кич?
Г.:
Всичко, което е прекалено, което пречи на изчистената линия и което променя до неузнаваемост, без да придава стил. Има безкрайно много примери, не само у нас, и като цяло не ми допада. От друга страна обаче, това е един банален фон, на който естетичното има възможност да изпъкне.

V.S.: Кой те облича? Имаш ли стилист?
Г.:
Обикновено сама избирам облеклото си в ежедневието, за сесии и някои изпълнения, но работя много добре с Джина Шеовска, която ме разбира добре и с която се допълваме. Много е важно екипът ти да бъде от готини хора, с добра вибрация и професионализъм на ниво. Освен това характерът на изпълнението ми на сцена се завършва прекрасно от невероятните момичета от балет " Нова", които много обичам и чийто стил също изразява женствеността в пълния й смисъл.

Друг човек, с когото обожавам да работя, е моят любим български дизайнер и страхотен приятел - Вяра, създател на марката FeDe и автор на наистина най-нежните сватбени рокли в България. Тя е възпитаник на миланската школа Marangoni и любител на изчистените линии, които не мисля, че друг може да повтори. С нея работим от години върху най-специалните сценични костюми, които обличам за Годишните Музикални Награди на БГ Радио, за изпълнения на сцена, та дори и за разходката ми по червения килим в Кан за Филмовия Фестивал.

V.S.: Как се запознахте с Вяра?
Г.:
Случайно влязох в нейното ателие и харесах нейното мислене. После се срещнахме и си паснахме. Когато видиш произведение на изкуството, по него можеш да отсъдиш за това какъв е човекът. Аз харесвам арт личности, карат ме да влизам в други параметри. С Вяра работим вече доста години, тя е правила стайлинга ми за няколко клипа. Дори направихме сесия на нейните сватбени рокли, на които аз бях рекламно лице, и стана една много приятна сесия. Тя прави прекрасни сватбени рокли.

V.S.: Коя е твоята женска слабост?
Г.:
Бих казала, че масажите определено са моя слабост, както и всички процедури, които релаксират. За един автентичен масаж си заслужава да пропътуваш цялото разстояние до Тайланд или остров Бали, а в комбинация с парещото слънце, палмите и екзотичната храна, релаксът се получава наистина несравним.

V.S.: Какво не пропускаш в дневния си стил? Вид козметика или някакъв аксесоар, без който не можеш да започнеш деня си? Коя е твоята марка грим, дневен крем?
Г.:
За крем използвам марката Sothys, която е изключително грижовна към моя тип кожа, и мисля, че привързаността ми към моята малка сива чантичка - кожена пеперуда с метално закопчаване във формата на детелина, вече преминава в любов. Не се разделям с нея вече почти година и не знам какво ще се случи, когато напълно се изхаби от носене. Мисля че ще бъда много тъжна!

Относно грима - компактна пудра - Chanel / Dior / Clarins - това са най-добрите и изпитани във времето марки. Създават кадифено покритие на кожата и наистина страхотно усещане за чистота. Гланц за устни - YSL, спирала - винаги получавам подарък от Sephora New York за рождения си ден (те имат такава практика) и съм много доволна от техния избор, така че не ми се налага да експериментирам със спиралите за мигли. Руж - Clarins и Bobby Brown.

V.S.: Пожелай ни нещо!
Г.:
Успех на всички читатели на View Sofia и невероятна влюбена есен! Бъдете красиви, защото сте!

More from View Sofia

#STANDWITHUKRAINE: подкрепата за Украйна в корици

All About Life преди 2 години

Украйна, украинският народ и случващият се геноцид над невинното население на европейската страна, са тема номер 1 на света в последните 9 дни. Солидарността със страната и омерзението от коварната атака срещу нея и нейните граждани са на всички значими първи страници в света   

Летопис на смутното време: Мария Касимова-Моасе

Interviews преди 4 години

"Летопис на смутното време", като романа на Вера Мутафчиева, е една поредица, която цели да систематизира настроенията в това особено, смутно време, в което се намираме в момента. Тук ще видите и прочетете посланията на прекрасни хора, на чиято емоционалност разчитаме и в чиито усещания вярваме; ще ни споделят как усещат момента, как си представят, че ще минем през него, какво е най-важното, кои са устоите, какво препоръчват, как виждат нещата след ступора. Какво ще се промени, какво трябваше да се промени, кои са позитивите в тази непреживявана от никой съвременник ситуация. Нека си дадем надежда и да структурираме заедно проблема така, че да излезем от това по-устойчиви и по-мислещи, по-съчувстващи и по-смирени!

More Celebrities

Драма и възторг: Катрин и всички други принцеси на Уелс в историята

Celebrities преди 14 часа

В историята е имало само 10 принцеси на Уелс. Въпреки че въпросните знатни дами вляха в монархията нова кръв и интелигентна различност, всички те са източник на очарование и... скандални клюки.