Следва

Пролетта дойде! Къде си бе, момче?

Модата обединена - всички, които даряват и как

Come together, right now.

All fashion преди 4 години

Криза, ступор, безпаричие, катаклизъм. Това е така, и е  ясно, че трябва търпение, за да се преодолее. Коронавирусът витае, очакват се първо пик, после плато, накрая спад, дай Боже, но межгдувременно не можем да спрем, и да помолим Земята да спре, за да слезем, евентуално.

Животът не само че продължава, но е и длъжен да продължи. Удостоверяват тази логика всички, с които работим, всички, с които партнираме, и всички, чиято дейност следим, и това ни радва. 



В статията надолу отдаваме дължимото и на колегите от модния бранш по света, които не спират да действат, не чакат просто бурята да отмине и не молят за помощ. Напротив, самите те помагат, с всички сили и средства.  

French Connection реагира с #TreatTuesday. Всеки вторник последователите им могат да изберат член на семейството или приятел, който се нуждае от малко любов или някой, за когото смятат, че е преживял извънредно трудно време, например ключов работник в борбата с вируса. 10 души биват избрани всяка седмица и, заедно с номинирания им герой, получават малка #TreatTuesday изненада от бранда.

Aspinal стартира #AspinalHeroes в Instagram, интерактивна социална инициатива в подкрепа на хората от първа линия в кризата. Инициативата, в продължение на 4 седмици, ще подкрепи по 100 души всяка седмица, избрани да получат красив персонализиран подарък от Aspinal.

Couverture & The Garbstore носи радост с лов на великденски яйца. Клиентите трябва да направят екранна снимка на 1 от 13-те великденски яйца, скрити онлайн, за да спечелят 30% намаление на онлайн покупките си. 

Monica Vinader: За да сподели любовта, марката се обединява с Original Travel и прави томбола за персонала на Националната здравна организация на Великобритания, с по нещо малко, с което да върнем жеста и да кажем благодаря. Луксозната томбола раздава ваучер за почивка на стойност 10 000 британски лири, 50 бижута от Monica Vinader, дрехи и много други награди, и е отворена от днес, Световния ден на здравето, 7 април.

Naturae Sacra: Марка за чанти, която с всяка поръчка предоставя на клиентите си "Пакет на надеждата", който включва артикули за помощ при тревожност - от водна боя, четки, бяло платно, традиционен сапун от Измир (където марката изработва дръжките си от естествена смола) и портрет на човека, който ще получи този пакет (изготвен от съоснователя и творчески директор на Gizem).

Missoma: Вчера стартира специалната им инициатива, която цели да подари на 100 медицински работника във Великобритания специално проектирано златно колие, в знак на благодарност. През следващите две седмици 100 служителя на NHS ще бъдат избрани чрез Instagram общността на Missoma, където последователите ще бъдат помолени да маркират любим човек, който в момента работи усилено в NHS, заедно със съобщение за това как ги вдъхновява.

By Rotation: Модната платформа предлагат безплатен наем на всеки, който работи в NHS. 

Lulu Guinness: Марката за аксесоари подкрепя доброто, молейки последователите си да споделят в Instagram добротата, която виждат да се извършва в местните общности. Марката ще избира по няколко души всяка седмица, които ще си харесат чанта-подарък по свой избор.

Baukjen: Марката дрехи предлага 40% отстъпка за всички ключови работници, които неуморно работят за борбата с вируса. Това включва социални работници, учители, служители на полицията и транспортната мрежа. Това, което трябва да направите, е да изпратите имейл със снимка на вашата лична карта на [email protected], които ще ви издадат онлайн код за отстъпка.

Chanel: Модната къща обяви, че ще започне да произвежда маски за лице в своите фабрики, за да помогне на здравните работници във Франция.

Les Georgettes: В отговор на кризата с COVID-19 и липсата на медицинско оборудване, производителят на Les Georgettes - Maison Altesse обяви дарението на 4 100 FFP2 маски за лице на местни служби в жизненоважна нужда, включително на местната полиция, пенсионни домове и отдел за пациенти на COVID-19 в болницата Croix-Rousse.

Boden: За да подкрепи лекарите, пациентите и общностите по време на епидемията от Коронавирус, Boden сътрудничи с Helpforce, благотворителна организация, която координира инициативите за подобряване на живота на служителите и пациентите. Предлагайки голям обем, Boden осигурява нощно облекло и дрехи чрез благотворителната помощ на Helpforce, за служителите на NHS, които не са в състояние да се върнат у дома в края на смените си, и на възстановените пациенти, неспособни да получат дрехи от семействата си в болницата, поради риска от инфекция.

Sandro: В отговор на кризата идва Sandro Takes Care. Марката работи в цяла Европа и САЩ, за да предостави закуска на болничния персонал в редица ключови засегнати градове и помага за изработването на нехирургични маски за безопасност на болничния персонал. През следващите седмици Сандро ще пусне и тениски за дамско и мъжко облекло, като 100% от събраната сума ще отидат в Червения кръст. 

Nanushka, посредством глобалната си дистрибуторска мрежа, успя да осигури поръчка от китайски индустриален доставчик на 12 000 маски, които ще пристигнат в рамките на седмици и ще бъдат дарени на здравните власти в родината на марката Унгария.

Salvatore Ferragamo: Подкрепи призива за действие в региона на Тоскана и пое инициативата за производство и последващо дарение на 100 000 антибактериални маски, 50 000 дезинфектанта за ръце и 3000 FPP1 маски на местните здравни звена.

REVOLVE: Дари 10 000 болнично одобрени маски за лице на 2 болници в Лос Анджелис, които се нуждаят от подкрепа относно защитна екипировка.

La Perla: 10 000 маски са дарени от групата La Perla на община Болоня. Историческата компания, базирана в града, се присъедини към компаниите, които даряват лични предпазни средства. 

Saint James: Mоментално пренасочи дейността си за производството на защитни маски.

H&M: За да се справи с широко разпространените ефекти от пандемията COVID-19, H&M Group също организира верига за производство и доставка на лични предпазни средства за болници и лекари.

MANGO: Испанската верига ще дари 2 милиона маски на болници в Испания, разпределени на база инструкциите на Министерството на здравеопазването.

Paige: Базирана в Лос Анджелис, марката е известна с луксозния си деним, и сега дарява 20% от цялостните си продажби на St. Vincents Meals on Wheels - организация, която приготвя и доставя храни на уязвими хора по време на кризата. 

Linda Farrow  ще дари 10% от глобалните си онлайн продажби. 

Lisou: Ще направи дарение на Royal College of Nursing Foundation за безвъзмездна помощ за медицински сестри, които не могат да работят поради инфекция или чиито семейства са изложени на риск. 

Prada дари респиратори на шест отделения за интензивно лечение и реанимация в три болници в Милано: San Raffaele, Sacco и Vittore Buzzi /детска болница/.

Gucci направи дарение в размер на 2 милиона евро в подкрепа на две кампании - една в Италия, а другата на глобално ниво, призовавайки #GucciCommunity. "Всички заедно" е призивът, който съпътства кампанията за набиране на средства, заедно с илюстрация, подарък от базирания в Рим художник MP5, изобразяваща човек, сложил ръка на сърцето си в символ на солидарност. 

Moncler дарява 10 милиона евро за изграждането на болница с над 400 отделения за интензивно лечение в района на Милано.

Versace: Донатела и нейната дъщеря Алегра дариха 200 000 евро на отделението за интензивно лечение в болницата Сан Рафаеле в Милано.

Giorgio Armani дари 1,8 милиона евро на болници в Италия, както и на Агенцията за гражданска защита в Италия, ангажирана с извънредните ситуации.

More All fashion