Следва

How to: homemade терапия за лице в 4 easy-peasy стъпки

Махни-си-сам... акрилната ноктопластика

Салоните за красота са затворени за неопределено време поради разпространението на коронавируса, което, разбира се, рефлектира върху бретона ни, който става все по-дълъг, косите ни се връщат към фабричните си настройки, а акрилните нокти, оформени преди две-три седмици, израстват все повече с всеки изминал ден...

Nails преди 4 години

Всеки, който не е свикнал да поддържа маникюра си вкъщи, трябва да се изправи пред нова главоблъсканица, свързана с израстването и пълното премахване на изкуствените нокти, които понастоящем са изградени върху естествените.

Акрилните нокти са по-здрави, по-издръжливи и на външен вид изглеждат по-естествени. Този вид маникюр не променя формата на естествения нокът в сравнение с UV гела, който, поради липса на достатъчно еластичност, издърпва със себе си растящия под него нокът, а това деформира нокътната плочка.


Научно доказано: шилакът е опасен за здравето


Факт е, че акрилната ноктопластика е една от най-трудоемките за поддръжка и се нуждае от професионалист, който да се грижи за перфектната й визия, както и за правилното й отстраняване, без да уврежда естествения нокът.


Здрави и красиви нокти? Just add чесън


За разлика от гел маникюра, който може да се премахне с памук, напоен с ацетон, акрилните нокти обикновено се премахват от някого, който знае какво прави. Звучи плашещо, но не е невъзможно. Предвид ситуацията се допитахме до професионалисти, които да ни разяснят целия процес на безопасно премахване на акрилни нокти в домашни условия.

1. Ако имате акрилни нокти, определено не препоръчваме да се опитвате сами да ги премахвате, освен ако не е абсолютно необходимо. Ако ви притеснява най-вече естетиката заради растежа на ноктите, опитайте се първо да премахнете лака, след което използвайте буфер блокче, за да изпилите леко линията, където се срещат акрилът и нокътят ви. Нанесете наново лак за нокти, за да удължите живота на външния им вид. Ако се стигне до счупване или просто вече не издържате, преминете към следващата стъпка.

2. Не дърпайте и не откъсвайте нищо - рискувате да отделите слоеве от естествения си нокът. Използвайте малка дамска ножичка, за да отрежете колкото се може повече от акрилния нокът. Работете на малки участъци и не забравяйте - пазете естествения си нокът. След това използвайте пила за груби нокти, за да изпилити неравностите и да премахнете колкото се може повече от акрила. Ще бъде досадно, но това ще ви помогне да намалите времетраенето на предстоящата ацетонова вана за почистване.

3. След като приключите с пилата и преди да потопите пръстите си във въпросната вана с ацетон, нанесете любимия си балсам за устни върху зоната около ноктите ви. Това ще предпази кожата ви от изсушаване.


Не, дарлинг, мажи си устните с околоочен крем


4. Изсипете 100-процентовия ацетон в купа, която е достатъчно дълбока, за да потопите удобно цялата дължина на ноктите наведнъж. Изберете си по свой вкус нещо, което може да гледате, и се уверете, че няма да имате нужда да посещавате тоалетната. След това потопете пръстите си в купата с ацетон и ги оставете там за 30 минути. Ацетонът ще омекоти акрила, което ще ви позволи по-лесно да премахнете остатъчния материал с помощта на буфер блокче/пила. След като приключите с накисването, внимателно изпилете, докато достигнете  естествения си нокът.

5. Трудната част приключи. Оставяме ацетона и акрила настрана, но поради постоянното миене на ръцете, ноктите ви вероятно са по-сухи, отколкото когато и да било, затова помислете дали да не осигурите на ноктите си приятна, хидратираща ваканция. Настоящата ситуация е чудесна възможност да оставите естествените ви нокти да дишат, тъй като се очертава и следващите няколко седмици да не излизаме. Нанесете единствено укрепващ и регенериращ безцветен лак. Не забравяйте ежедневно да използвате балсам или масло за кожичките около ноктите, както и подхранващ крем за ръце.

More Nails