How to: homemade терапия за лице в 4 easy-peasy стъпки

How to: homemade терапия за лице в 4 easy-peasy стъпки

Процедурите за лице са изпитано едно от най-добрите средства за релаксиране и автоматично повдигане на настроението в допълнение към блестящата и хидратирана кожа.

 

А свободното време, с което разполагаме, е достатъчна предпоставка да се възползваме и да се погрижим за себе си. Разбира се, не можем да постигнем резултат като този в бюти салона, затова разчитаме на специалистите, но въпреки това можем да се поглезим качествено.


5 супер ефикасни упражнения йога за лице - let's get it om!


Ето и кои са петте стъпки, с които си осигуряваме страхотна терапия за лице лесно и у дома:

Почистване
Нанасяме почистващ гел на чисти и леко влажни ръце. Разнасяме по лицето и шията с нежни масажни движения до получването на обилна пяна, след това изплакваме с хладка вода. Прилагаме и втора стъпка за почистване с мицеларен разтвор. Нанасяме на памучен тампон и почистваме в посока отвътре навън, след което подсушаваме излишната влага със сух памучен тампон и леки потупвания, където е необходимо.


Ловци на митове: 7 баснословни твърдения за почистването на кожата - развенчани


Маска
Нанасяме обилно маска или ексфолиант и оставяме да действа десет минути.


Не, дарлинг, мажи си устните с околоочен крем


Пара
Можем спокойно да импровизираме с уреда за пара по следния начин - оставяме да заври вода в голям или средно голям съд, след което поставяме лицето си на 20см разстояние от него и покриваме главата с хавлия. Стоим по този начин между пет и десет минути, а ако страдаме от акне, екзема или розацеа, стоим на по-голямо разстояние от парата. Добре е също така, ако е възможно, да използваме пречистена или минерална вода. Приятна добавка към импровизираната парна баня е лайката, така че, ако ви се намира чай подръка, преспокойно можете до го заврите и да се парите над отварата.

Премахваме маската или ексфолианта с чиста хавлия и продължаваме към следващата стъпка.

Терапия

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.