Следва

НДК със специален Великденски подарък

Какво да гледаме: Next in Fashion

Старателно обгрижваме модните си нужди, дори по време на карантина.

 

Movies & TV преди 3 години

Разчитаме на това, че вече сте изгледали 6-те модни документалки, изслушали сте последните модни подкастове, както и сте прочели онлайн абсолютно задължителните модни четива, затова днес представяме следващата доза модно забавление, което можем да си набавим дигитално.

Next in Fashion е риалити формат на Netflix, който се върти съвсем отскоро онлайн. По замисъл той ужасно наподобява Project Runway, но смеем да твърдим, че новата версия звучи по-модерно и релевантно за разлика от оригинала днес. 18 участника се борят в общо десет епизода за голямата награда от 250 000 долара, с които да стартират свой моден бранд или да доразвият вече същестуващ такъв. Спонсорството идва от не кой да е, а от онлайн гиганта Net-a-porter, като британската платформа се ангажира още с продаването на спечелилата дизайнерска колекция на своите страници. И това ако не е реклама!

За разлика от другите подобни предвания през годините, в Next in Fashion участниците са вече изградени дизайнери с реален опит в индустрията - притежават свои брандове или работят за утвърдени модни къщи (една от участничките е бивш кадър на Stella McCartney), а водещите в лицата на Алекса Чънг и Тан Франс звучат на място (не можем да кажем точно същото за Хайди Клум - колкото и да я харесваме).

Сред гостите, дошли да дадат своя съвет и оценка пък попадат имената за звездната стилистка Елизабет Стюарт, която облича Кейт Бланшет и Джулия Робъртс, както и още дизайнерите Прабал Гурунг, Филип Лим, Кристофър Кейн и Кърби Реймънд от Pyer Moss.

Всичко това затвърждава казаното, че предаването е на високо ниво и представя един добър поглед на случващото се в индустрията, концентрирайки се около истинските професионалисти, а не просто модните ентусиасти, решили на един етап от живота си да започнат да се занимат с мода.

Но да не издаваме повече детайли, пускайте Netflix и дерзайте!

More Movies & TV