Следва

Start Shopping NOW: най-доброто в бялата козметика от 10 до 116 лева

Бюти ролерът, това чудо на козметичните джаджи

Светът на бюти продуктите е необятен, но въпреки това съществуват редица добре познати и изпитани формули и техники, на които се доверяваме без притеснения.

 

Face преди 3 години

Ролерите за лице, макар и нашумели през последните няколко години на пазара, са страхотен пример за техника, която работи. Всъщност употребата на тези малки пособия датира от Китай още през XVII век, а за фантатстичните резултати се говори много.

Масажните ролери доказано отстраняват токсините от кожата, заглаждат фините линии, намаляват тъмните кръгове и торбичките под очите. Сред ползите от употреба попадат още облекчаване на главоболие, свързано с напрежение, успокояване на възпаления, по-бързо възстановяване от обриви и пъпки, по-здравословен тен на кожата.

Основните видове ролери са достъпни онлайн, а те са изработени от полускъпоценни камъни като нефрит, наричан още и жадеид от английското наименование jade, розов кварц, опал и аметист, но може да се използва дори и метален такъв. Основното действие, от което благоприятстват и цялостно положителните резултати на лицето се дължи на лимфния дренаж, извършен при масаж с ролера. Оттам подпухването спада, макар и временно, а видът на лицето е видимо подобрен. Ето и кои са доказаните резултати:

1. Подобрява притока на кръв към лицето, което мигновено се превежда в по-стегната кожа с ясен тен.
2. Намалява подпухването, включително и това на околоочния контур, благодарение на лимфния дренаж от движението.
3. Охлажда и успокоява кожата. Ако съхраняваме ролера си в хладилник или използваме естествено студен камък като нефрит, то тогава ще можем да добавим и свитите пори към списъка с положителни резултати.
4. Допринася за равномерното нанасяне и по-дълбокото и добро попиване на козметичните ни продукти.
5. Масажът на лицето подобрява настроението.
6. Ролерът подобрява контура на лицето, отново благодарение на лимфния дренаж, така скулите и челюстта добиват изваян вид.

За да бъде ефективен масажът, независимо кой от видовете ролери сме избрали, нанасяме всичките стъпки от бюти рутината си - тоник, серум, крем и масло за лице, от голямо значение е кожата да е достатъчно хидратирана, за да не се получи обратен ефект с придърпване и чувство на дискомфорт.

След това стартираме движенията от врата в "посока" нагоре-надолу. Продължаваме с челюстта и движим по диагонал към слепоочията и от двете страни, прилагайки лек натиск.

Следващата стъпка е към скулите, отново повтаряме няколко пъти нагоре-надолу.

Преминаваме към челото, като този път движението е само посока нагоре, а веждите масажираме с хоризонтални движения - помага особено много при главоболие.

Според дерматолози, ролерът следва да се използва всеки ден сутрин и/или вечер между 5 и 10 минути за оптимални резултати и чувство на релакс, което само по себе си не е въобще за подценяване. В галерията горе>>> пък разглеждаме няколко от най-популярните и достъпни варианта.

More Face