Борис Джонсън се стабилизира, диша самостоятелно

Борис Джонсън се стабилизира, диша самостоятелно

Това съобщиха от пресофиса на Даунинг стрийт 10 току-що.

След кошмарна нощ, в която стотици хиляди хора не спряха да изпращат съобщения за солидарност със страданието на британския премиер-министър, а десетки държавни глави отправиха официални, но много топли пожелания за бързо възстановяване на мистър Джонсън, дойдоха и добрите новини.

Борис Джонсън е изведен от реанимация, диша самостоятелно и няма пневмония. От Даунинг стрийт съобщиха, че премиерът е "стабилен" и в "добро разположение на духа", макар и все още в интензивното отделение на болницата St. Thomas в Лондон, където е лекуван от COVID-19.

Припомняме, снощи бе съобщено, че Борис Джонсън е преместен в интензивното отделение на болницата след влошаване на здравословното му състояние, причина за което е коронавируса, с който Джонсън е заразен, което бе потвърдено преди 12 дни, и от който се опитваше да се възстанови под карантина в резиденцията си на Даунинг стрийт, но безуспешно.

В прессъобщението се казва още, че Борис Джонсън е бил в съзнание през цялото време, откакто е хоспитализиран, но мерките са взети превантивно, заради дълго продължаващото неразположение на 55-годишния премиер, съпътствано от температура и затруднено дишане.

В момента Джонсън е на стандартна кислородна терапия, като не се нуждае от механична вентилация.


Защо Кралицата избра зелена рокля за обръщението си към нацията


Радваме се на новината!

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.