Следва

Tommy Hilfiger за доброто бъдеще на модата

Маноло Бланик и книжката за оцветяване с мисия

Бланик превръща архивите си в книжка за оцветяване

All fashion преди 4 години

От споделяне на дигитален кънтент до различни направи-си-сам проекти, много дизайнери се опитват да насърчат креативността на публиката чрез социалните си платформи. Емблематичният дизайнер на едни от най-красивите и желани обувки прави същото чрез своята Smile Initiative: колекция от негови скици са достъпни онлайн, за да може всеки, който желае, да ги свали и оцвети по свое осмотрение. Бланик се надява това занимание, макар и малко по мащаб, да внесе доза позитивизъм и да ободри цялостното настроение. Инициативата на дизайнера е подкрепена от Световната организация за психично здраве за инициативата, заради доказания благотворен ефект на оцветяването върху психиката.

Простичкият на пръв поглед акт е всъщност основа в дизайнерската работа, която, освен всичко останало, предоставя занимание, което успешно отпуска нервите при състояние на стрес. "Креативната свободна е форма на бягство. Нещо, от което в момента се нуждаем повече отвсякога", казва Маноло. "В много случаи използвам креативността си не само за да задоволява нуждите на въображението си, но и също, за да внеса надежда и щастие в живота на другите. Да ги усмихна! Този път моля света да направи същото - нека разпространим радостта, нека споделим щастието и нека да се вдъхновим един друг!"


Всички носят: Маноло, моя Любов!


Сред петте дизайна, достъпни за оцветяване онлайн, са Margolina - цветен чифт дамски обувки с остър връх; Henley Oxford - класическа обувка с връзки, и Tortura - модерен чехъл с коралова украска. Всеки вдъхновен участник може да сподели творението си с #ManoloBlahnikSmiles в социалните мрежи и да се надява да бъде включен в отбраната селекция, представена в каналите на Manolo Blahnik.

Свалете ОТТУК и творете на воля!

More All fashion