Следва

Tommy Hilfiger за доброто бъдеще на модата

Маноло Бланик и книжката за оцветяване с мисия

Бланик превръща архивите си в книжка за оцветяване

All fashion преди 3 години

От споделяне на дигитален кънтент до различни направи-си-сам проекти, много дизайнери се опитват да насърчат креативността на публиката чрез социалните си платформи. Емблематичният дизайнер на едни от най-красивите и желани обувки прави същото чрез своята Smile Initiative: колекция от негови скици са достъпни онлайн, за да може всеки, който желае, да ги свали и оцвети по свое осмотрение. Бланик се надява това занимание, макар и малко по мащаб, да внесе доза позитивизъм и да ободри цялостното настроение. Инициативата на дизайнера е подкрепена от Световната организация за психично здраве за инициативата, заради доказания благотворен ефект на оцветяването върху психиката.

Простичкият на пръв поглед акт е всъщност основа в дизайнерската работа, която, освен всичко останало, предоставя занимание, което успешно отпуска нервите при състояние на стрес. "Креативната свободна е форма на бягство. Нещо, от което в момента се нуждаем повече отвсякога", казва Маноло. "В много случаи използвам креативността си не само за да задоволява нуждите на въображението си, но и също, за да внеса надежда и щастие в живота на другите. Да ги усмихна! Този път моля света да направи същото - нека разпространим радостта, нека споделим щастието и нека да се вдъхновим един друг!"


Всички носят: Маноло, моя Любов!


Сред петте дизайна, достъпни за оцветяване онлайн, са Margolina - цветен чифт дамски обувки с остър връх; Henley Oxford - класическа обувка с връзки, и Tortura - модерен чехъл с коралова украска. Всеки вдъхновен участник може да сподели творението си с #ManoloBlahnikSmiles в социалните мрежи и да се надява да бъде включен в отбраната селекция, представена в каналите на Manolo Blahnik.

Свалете ОТТУК и творете на воля!

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 1 ден

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.