Следва

Дизайн за вдъхновение: Huawei P40 Pro, нов прочит на съвършенството

Масла, ама етерични... Етерични, ама масла!

Използвани правилно, етеричните масла ще ни подарят необходимата доза “Дзен” без да посещаваме спа центрове.

Health преди 3 години

Изследвания показват, че вдишването на различни растителни екстракти повлиява благоприятно на физическото и емоционалното ни състояние, които, особено в настоящия момент, са подложени на повишено ниво на стрес и безпокойство вследствие от COVID-19.

Практиката за използване на етерични масла е известна като ароматерапия. Маслата представляват силно концентрирани течности, които се извличат от растенията - или чрез дестилация, или чрез други методи като студено пресоване. Не забравяйте винаги да търсите смеси със 100% съдържание на етерични масла. Внимавайте с неясни, нерегламентирани термини на етикета като “терапевтична степен” и “ароматно масло”.

Етеричните масла действат чрез вдишване или локално приложение. Те могат да се разреждат и да се нанасят директно върху кожата, което спомага за облекчение на различни кожни неразположения. Но при вдишване, ползите са отлични за ума и тялото.

Проучванията сочат, че етеричните масла се абсорбират от рецепторите за миризма в носа, които са свързани с лимбичната система - частта от мозъка, контролираща емоционалните ни реакции. Това от своя страна влияе на сърдечната честота, кръвното налягане и нервната система. Лечебните аромати попадат и в белите дробове, откъдето навлизат в кръвта и дават своето отражение на хормоните чрез ендокринната система.


Вдишай-издишай упражнения to keep our spirits up


Етеричните масла са доста силни и трябва да се използват разумно. Арома дифузерът е най-разпространеният начин за аромотеарпия у дома. Не го използвайте през целия ден - от 30 до 60 минути е препоръчителното време, като добавяте не повече 5-6 капки. А ако нямате под ръка подобно устройство, просто добавете няколко капки от маслата в купа с вряща вода. Правилата са същите: от 30 до 60 минути на ден.

Може да ги използвате и по различен начин като нанесете избраните от вас аромати върху масажорите си за лице и тяло. Ако имате проблеми със заспиването, напръскайте няколко капки върху възглавницата си или върху чаршафите за пълноценен сън. 6 капки етерично масло или комбинация от няколко са достатъчни за релаксираща и отпускаща вана.


How to: homemade терапия за лице в 4 easy-peasy стъпки


Едни от най-добрите помощници за релаксация и намаляване нивата на тревожност са: – Иланг-Иланг, Лавандула, Гераниум, Жасмин, Нероли, Салвия, Див портокал, Лимон, Лайм, Мандарина, Грейпфрут и Бергамот.

Поглезете се с малко време за себе си и балансирайте енергийните си потоци, за да се чувствате още по-пълноценни след края на карантината!

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 2 седмици

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.