Следва

Все повече я обичаме, Кралицата на интернет или Елизабет II като меме

Дизайн за вдъхновение: Huawei P40 Pro, нов прочит на съвършенството

"Изкуството на движението" е философията на дизайна в Huawei P40 Pro и неговия Quad-curve Overflow дисплей

All About Life преди 3 години

От самото си създаване, серията P на Huawei се обръща към артистичната природа на модерния човек. Обединяваща високи технологии със съвременни тенденции в изкуството, тя е едновременно артистична на външен вид и инструмент за създаване на изкуство, с невероятните си камери. Дизайнерската тема на флагманите на най-новото й издание, и по-специално на модела Huawei P40 Pro, който се продава у нас от началото на тази седмица, е "Изкуството на движението". Приложена в корпуса, цветовете и най-вече в уникалния четворно заоблен Overflow дисплей, тя илюстрира свободата и импулса да се движиш навсякъде - без ограничения. Идеята на създателите на серията е да пресъздадат движение, което носи необходимото за живота напрежение, но същевременно е плавно, еластично, нежно и мощно едновременно и със задължителното усещане за ритъм.


Как 1=4 с покупката на новия Huawei P40 Pro


Възприятия без граници: Huawei Quad-curve Overflow дисплей
В дисплея на Huawei P40 Pro, концепцията "Изкуството на движението" е развита в посока флуидност - като балерина, която излъчва различна елегантност и енергия, когато стои неподвижно или танцува. Huawei P40 Pro въплъщава изчистената красота на тази натурална същност, превръщайки естествената форма в жизнен, модерен дизайн, подобно на Центъра Heydar Aliyev, проектиран от Заха Хадид.


Love to quote: 10 зареждащи цитата за по-богата седмица от Заха Хадид


Концепцията за флуидност най-добре се илюстрира от свойствата на водата. Водата е източник на живот, прониква навсякъде и плавно си проправя път в привидно невъзможни посоки, като никога няма ясно изразени граници. Подобно на чаша, пълна с вода на път да се разлее, но спряна от повърхностното напрежение, новият Huawei Quad-curve Overflow дисплей е леко извит от центъра към четирите страни на тялото, включително и ъглите. Освен естетична наслада, дисплеят обогатява извиването с показваното на него съдържание. Картината създава усещане за безкрайност и за много по-голям екран.



В сравнение с дисплея на Huawei P30 Pro, който е извит от лявата и от дясната страна, този на P40 Pro е извит във всички четири страни, с малко по-изразена крива отляво и отдясно. Извивките изчезват в дизайна, за да създадат усещане за безгранично изживяване с удобна за държане форма. Идеята на дисплея се съчетава добре и предлаганото от модела управление с жестове над него, за да осигури първокласно потребителско изживяване.

Извивката към ъглите от своя страна е олицетворение на аеродинамичия дизайн на целия корпус, който естествено се съчетава с Overflow дисплея.


Дизайн за вдъхновение: Новият Louis Vuitton бутик в Сеул


Ultra Vision камера като картина в картината
Ритъмът идва на пластове и пулсации, като музикално произведение или картина. Той е друг прочит на хармонията и при P40 Pro е изразен и в дизайна на новата Ultra Vision камера. Дизайнът на камера модула от една страна следва традициите на серията P, а именно хоризонталната ориентация на логото и камерата, което напомня на традиционните компактни фотоапарати. При Huawei P40 Pro новото е модулът "всичко в едно" за камерата на гърба, който включва всички нейни компоненти. Неговата леко заоблена форма и размер, са перфектно балансирани с тялото на целия смартфон, предавайки естественото усещане за хармония, баланс и картина в картината. Размерът на камера блокa е стъпка от спиралата на Фибоначи, която е най-хармоничната и често откривана пропорция в природата и базираните на нейните принципи архитектура и изкуство.

Големият ефект на малките детайли
Зад всеки един детайл стои определено значение. Както при шлифованто на ценен диамант, всеки малък щрих е от огромна важност. Ето някои детайли от дизайна и производството на P40 Pro:

- за Huawei P40 Pro е използван най-големият в индустрията GDM-текстуриран обектив. Пространството в камера-блока е разделено на сенки и светлини, за да подчертае трите основни обектива, подобно на ириса, заобикалящ зеницата на окото;
- всеки обектив е покрит с емблематичен синьо-зелен филм, блестящ като сапфир, за едновременно отличен визуален и оптичен ефект;
- Huawei P40 Pro + използва интегриран "вулканичен" дизайн за задния панел, за да сведе до минимум издадеността на камерата, с помощта на диамантен процес на рязане и специален процес на керамично полиране;
- стъкленият панел и изключително тънките метални на Huawei P40 Pro са идеално и гладко свързани за удобно захващане, излъчващо усещане за елегантност и плътно прилягане в ръката.

More All About Life