Следва

Все повече я обичаме, Кралицата на интернет или Елизабет II като меме

Дизайн за вдъхновение: Huawei P40 Pro, нов прочит на съвършенството

"Изкуството на движението" е философията на дизайна в Huawei P40 Pro и неговия Quad-curve Overflow дисплей

All About Life преди 4 години

От самото си създаване, серията P на Huawei се обръща към артистичната природа на модерния човек. Обединяваща високи технологии със съвременни тенденции в изкуството, тя е едновременно артистична на външен вид и инструмент за създаване на изкуство, с невероятните си камери. Дизайнерската тема на флагманите на най-новото й издание, и по-специално на модела Huawei P40 Pro, който се продава у нас от началото на тази седмица, е "Изкуството на движението". Приложена в корпуса, цветовете и най-вече в уникалния четворно заоблен Overflow дисплей, тя илюстрира свободата и импулса да се движиш навсякъде - без ограничения. Идеята на създателите на серията е да пресъздадат движение, което носи необходимото за живота напрежение, но същевременно е плавно, еластично, нежно и мощно едновременно и със задължителното усещане за ритъм.


Как 1=4 с покупката на новия Huawei P40 Pro


Възприятия без граници: Huawei Quad-curve Overflow дисплей
В дисплея на Huawei P40 Pro, концепцията "Изкуството на движението" е развита в посока флуидност - като балерина, която излъчва различна елегантност и енергия, когато стои неподвижно или танцува. Huawei P40 Pro въплъщава изчистената красота на тази натурална същност, превръщайки естествената форма в жизнен, модерен дизайн, подобно на Центъра Heydar Aliyev, проектиран от Заха Хадид.


Love to quote: 10 зареждащи цитата за по-богата седмица от Заха Хадид


Концепцията за флуидност най-добре се илюстрира от свойствата на водата. Водата е източник на живот, прониква навсякъде и плавно си проправя път в привидно невъзможни посоки, като никога няма ясно изразени граници. Подобно на чаша, пълна с вода на път да се разлее, но спряна от повърхностното напрежение, новият Huawei Quad-curve Overflow дисплей е леко извит от центъра към четирите страни на тялото, включително и ъглите. Освен естетична наслада, дисплеят обогатява извиването с показваното на него съдържание. Картината създава усещане за безкрайност и за много по-голям екран.В сравнение с дисплея на Huawei P30 Pro, който е извит от лявата и от дясната страна, този на P40 Pro е извит във всички четири страни, с малко по-изразена крива отляво и отдясно. Извивките изчезват в дизайна, за да създадат усещане за безгранично изживяване с удобна за държане форма. Идеята на дисплея се съчетава добре и предлаганото от модела управление с жестове над него, за да осигури първокласно потребителско изживяване.

Извивката към ъглите от своя страна е олицетворение на аеродинамичия дизайн на целия корпус, който естествено се съчетава с Overflow дисплея.


Дизайн за вдъхновение: Новият Louis Vuitton бутик в Сеул


Ultra Vision камера като картина в картината
Ритъмът идва на пластове и пулсации, като музикално произведение или картина. Той е друг прочит на хармонията и при P40 Pro е изразен и в дизайна на новата Ultra Vision камера. Дизайнът на камера модула от една страна следва традициите на серията P, а именно хоризонталната ориентация на логото и камерата, което напомня на традиционните компактни фотоапарати. При Huawei P40 Pro новото е модулът "всичко в едно" за камерата на гърба, който включва всички нейни компоненти. Неговата леко заоблена форма и размер, са перфектно балансирани с тялото на целия смартфон, предавайки естественото усещане за хармония, баланс и картина в картината. Размерът на камера блокa е стъпка от спиралата на Фибоначи, която е най-хармоничната и често откривана пропорция в природата и базираните на нейните принципи архитектура и изкуство.

Големият ефект на малките детайли
Зад всеки един детайл стои определено значение. Както при шлифованто на ценен диамант, всеки малък щрих е от огромна важност. Ето някои детайли от дизайна и производството на P40 Pro:

- за Huawei P40 Pro е използван най-големият в индустрията GDM-текстуриран обектив. Пространството в камера-блока е разделено на сенки и светлини, за да подчертае трите основни обектива, подобно на ириса, заобикалящ зеницата на окото;
- всеки обектив е покрит с емблематичен синьо-зелен филм, блестящ като сапфир, за едновременно отличен визуален и оптичен ефект;
- Huawei P40 Pro + използва интегриран "вулканичен" дизайн за задния панел, за да сведе до минимум издадеността на камерата, с помощта на диамантен процес на рязане и специален процес на керамично полиране;
- стъкленият панел и изключително тънките метални на Huawei P40 Pro са идеално и гладко свързани за удобно захващане, излъчващо усещане за елегантност и плътно прилягане в ръката.

More All About Life

Възходът на съвременния стоицизъм

All About Life преди 1 ден

В разгара на многопосочните кризи, една древногръцка философия, която се застъпва за устойчивост и приемане, идва отново на мода. Всеотдайният стоик Наташа Бърд задава въпроса доколко принципите всъщност ни служат, на нас и на света, в който живеем.  

Страшен гъдел или защо харесваме филми за маниаци (и нормално ли е)

All About Life преди 1 ден

Ако често пускате подкасти, документални или игрални филми за маниаци, за да се отпуснете (или дори да заспите, докато ги гледате или слушате), рано или късно може да се зачудите: Аз добре ли съм? Е, нека разберем.