Следва

Peace, love, exfoliate: 5 рецепти за добър домашен скраб

Peace, love, exfoliate: 5 рецепти за добър домашен скраб, този път за тяло

Ексфолиантите нежно отстраняват мъртвите клетки, освежават и омекотяват кожата. И нищо не ни пречи да си ги забъркаме сами с продуктите от кухненския шкаф.

Body преди 3 години

Тялото се нуждае от същите нежни грижи, които ежедневно полагаме за лицето си. Съветваме ви веднага да добавите към beauty ритуалите си и скраб за тяло, за да се почувствате по-свежи и по-сияйни в кожата си.


Peace, love, exfoliate: 5 рецепти за добър домашен скраб


Ето и нашите 5 рецепти за домашни ексфолианти:

Солен скраб за тяло 
Не се препоръчва за склонна към акне или чувствителна кожа, но определено ще задоволи всички останали. Смесете 4 супени лъжици фина морска сол и 2 чаени лъжички зехтин в неголям съд. Може да добавите капка етерично масло от роза или сладък бадем за по-приятно ухание.

Сладък скраб за тяло 
За всички типове кожа, с изключение на особено чувствителните. Смесете една чаена лъжичка захар, бяла или кафява, добавете зехтин или друго масло по избор: бадемово, кокосово, какаово, макадамия.

Меден скраб за тяло 
Медът е толкова деликатен, че се отнася към всички типове кожа с голямо внимание. Смесете течен мед и пудра захар непосредствено преди да използвате ексфолианта. Масажирайте, след което винаги изплаквайте с топла вода, за да не остане кожата лепкава.

Плодов скраб за тяло 
За всички типове кожа, дори и най-деликатните. Изберете манго или папая, а може и двете, и ги сложете в блендер до получаване на хомогенна смес.

Ориенталски скраб за тяло 
Грисът е по-малко абразивен от захарта и солта, затова този скраб е подходящ за всички типове кожа. Зърната от грис се смесват с вода, мащерка и розмарин.

Получените ексфолианти се нанасят върху тялото и/или лицето и се масажира деликатно, като се правят нежни кръгови движения. Изчаквате няколко минути, използвате възможността да се отпуснете, изплаквате с топла вода и Voila! Веднъж след като сместа се нанесе, мигновено ще забележите и ще усетите как неравностите са изчезнали, а кожата ви ще блести от благодарност.

More Body