Следва

Пинсетa, кола маска или конец за eyebrows on fleek?

Peace, love, exfoliate: 5 рецепти за добър домашен скраб

Искате да съживите и да освежите кожата на лицето си? Mission possible с тези 5 домашни рецепти за скраб.

Face преди 3 години

Ексфолиантите премахват мъртвите кожни клетки и възвръщат сиянието, като, разбира се, трябва да бъдат адаптирани към нашия тип кожа. За гарантирана индивидуалнa грижа на ниска цена и с естествен състав, си правим сами скраб за лице с подръчни средства - направо от кухнята.

Нежен скраб за лице за чувствителната кожа
Смесваме супена лъжица много фина пудра захар - която ще ексфолира съвсем леко - със супена лъжица растително масло, което избираме според вкуса си: маслиново, арганово, лешниково или алое вера. Нанасяме сместа върху лицето, като масажираме леко с пръсти с малки кръгови движения. След това изплакваме с топла вода.

Хидратиращ скраб за суха кожа
За разлика от мазната кожа, която не се нуждае непременно от допълнителна хидратация, сухата кожа трябва да се фокусира върху лечение, което е едновременно хидратиращо и успокояващо. Обявяваме меда за любимата ни съставка, благодарение на успокояващото и подхранващото му въздействие върху кожата.

За регенериращ и хидратиращ скраб смесваме супена лъжица растително масло (зехтин, сладък бадем, арган, лешник), супена лъжица пудра захар и супена лъжица мед. Нанасяме върху леко навлажнена кожа за гарантиран резултат на почистена кожа от примесите.

Почистващ скраб за мазна кожа
За да почистим мазната кожа, склонна към акне, използваме три съставки: овесени ядки за абсорбиране на излишния себум и нежно почистване, мед срещу раздразнение и кисело мляко за деликатно подхранване. В купа смесваме чаена лъжичка мед, чаена лъжичка кисело мляко и супена лъжица овесени ядки. Разбъркваме добре и нанасяме с върха на пръстите си с малки кръгови движения отвътре навън, изплакваме с хладка вода.

Лимонов скраб за черни точки
В списъка с много ефикасни съставки за борба с черните точки е лимонът: неговите антибактериални и стягащи свойства помагат да се стегнат порите на кожата, за да се ограничи появата на черни точки. За нашия скраб изцеждаме един лимон и към него прибавяме пакетче бакпулвер. Масажираме внимателно засегнатите зони и оставяме за няколко минути. Препоръчително е този скраб да се прави веднъж седмично, за да не дразним кожата. Обръщаме внимание, че лимонът не трябва да се използва върху кожата преди излагане на слънце, тъй като цитрусът е фоточувствителен.

Ексфолираща маска като средство за отстраняване на грим
За да премахнем всички остатъци от грим по кожата на лицето си, смесваме фина захар, бадеми или кокосов орех на прах с малко вода. Тази сладка алтернатива ще ни помогне да изчистим напълно грима си и същевременно да изгладим несъвършенствата. Задължително избягваме зоната около очите, която е особено чувствителна.

More Face