Следва

Не сме казвали, но пак повтаряме: почистващите балсами за лице са фантастични

Пинсетa, кола маска или конец за eyebrows on fleek?

Премахването на ненужните косъмчета е досадна, но незибежна процедура. Добре оформените вежди структурират лицето, подчертават очите - колкото и да са непокорни веждите ни, трябва да им отделим необходимото внимание, за да си осигурим перфектната визия.

Beauty News преди 4 години

Оформяне на вежди с пинсета
Тази техника е за дамите, които няма какво много да скубят и чиято естествена линия на веждите е добре очертана. Този прецизен метод позволява да премахнем косъмчетата, които ни притесняват един по един. Това обаче изисква малко сръчност и голяма доза търпение. Необходимо е да хванем косъмчетата в основата, преди да ги дръпнем, за да избегнем скъсване. Областта е много чувствителна и за да намалим болката, може да минем с кубче лед върху зоната и да издърпаме клепача нагоре преди самото отскубване.

Кола масла за вежди
Гарантира прецизно обезкосмяване и три седмици спокойствие, но най-добре е първият път да посетим специалист, след това може да го практикуваме у дома. Кола маската е ефективна процедура, чрез която косъмчетата се премахват в дълбочина от корена. Трябва да внимаваме да не използваме прекалено горещ восък, за да не изгорим кожата около очите. Една-две ленти са достатъчни, като завършваме с успокояващ крем.

Оформяне на вежди с конец
Техниката на спираловидно усукване на памучен конец в две нишки и оформянето на триъгълник, произхожда от древна Индия. Чрез нея всеки косъм или дори цяла линия, могат да се извадят безпроблемно. Това намалява до някаква степен окосмяването на конкретната зона и води до изтъняване на косъмчетата, които изникват след това. Процедурата е безболезнена, като трябва да внимаваме конецът да не е замърсен, в противен случай зоната може да се възпали.

Лазерна епилация за зоната между веждите
Дамите, които са орисани да имат веждите на Фрида Кало е най-добре да изберат лазерната епилация, за да се отърват от тези косъмчета веднъж завинаги. Перманентното лазерно обезкосмяване често се извършва само на зоната между веждите, тъй като бюти трендът за веждите се променя редовно. Преди епилация областта внимателно се обръсва. Процедурата може да бъде болезнена, но варира от човек до човек. Необходими са от 5 до 7 сесии за добър резултат, като след всяка нанасяме успокояващ крем.

More Beauty News