"Бягай" - новата sexy, silly, sometimes scary продукция на НВО

Да хванеш влак "заникъде" звучи като доста примамлива идея е момента... не?

Днес е премиерата на новия сериал на HBO "Бягай". Главните роли в трилър-комедията са поверени на носителката на "Еми" Мерит Уивър ("Сестра Джаки") и Донал Глийсън ("Еx-Machina – Бог от машината"; "Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър"). Героите им Руби и Били скачат в приключение след смс сдържащ една единствена дума – "бягай". Към привидно романтичната начална завръзка се присъединяват още няколко линии, тайни и неочакван обрат на събитията, които карат зрителя да следи бягащата двойка с интерес.

Изпаднала в безтегловност от еднообразието на ежедневието си, Руби решава да взриви живота си и да тръгне на приключение с Били, бивше гадже, което освен всичко друго се чуди дали между двама им още има химия. Напрежението между двамата е достатъчно осезаемо и носи тази странна смесица от сексуален фарс и трилър тип Хичкок, плюс доза забава, характерна за изпълнителните продуценти Фийби Уолър-Бридж и Вики Джоунс.

Срещаме Руби седяща в колата си на паркинг пред студиото й по йога. Малко след като получава смс от Били с текст "бягай" я виждаме в самолет за Ню Йорк, след което двамата се срещат на централната гара и започва съвместната им одисея. За зрителя първоначално е скрито какво точно рискуват с това импулсивно пътуване, а всичко, което се случва, принуждава и двамата да пазят тайни един от друг и дори и да изтласкат за момент реалността и живота, който са водили през годините на раздяла.

"Бягай" е съвместен проект на HBО и тандема Вики Джоунс и Фийби Уолър-Бридж. Двете талантливи дами стоят и зад "Убивайки Ийв", чийто трети сезон също е с премиера в HBO GO у нас, както и зад награждавания "Fleabag". В "Бягай" ще видим за кратко в епизодична роля самата Фийби, която е избрала за появата си, типично в стила си, доста шантав персонаж.
Идеята за сюжета е вдъхновена от истинска приятелска уговорка, която Вики и Фийби сключват помежду си – ако някога попаднат в неприятна ситуация или на скучно събиране, едната да прошепне на другата ‚бягай‘ и двете да си тръгнат внезапно. Двете приятелки никога не са го правили, но Вики Джоунс споделя, че идеята, която са подхранвали е подкрепяла усещането, че винаги могат да разчитат една на друга.

Лимитираният сериал има 7 епизода от по половин час. Нов епизод ще е достъпен всеки понеделник от сутринта в стрийминг платформата HBO GO и вечер от 21:30 по HBO.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.