ВЕЛИКДЕНСКАТА рецепта на Мария Конакчиева от Institut Français de Bulgarie

ВЕЛИКДЕНСКАТА рецепта на Мария Конакчиева от Institut Français de Bulgarie

Тази година подсигуряваме "случването" на Великденската магия, разделяйки приготовленията на три основни части - Козунакът, Трапезата и Виното. След като шеф Савина Николова от Savini Gelato разкри тайните на перфектния козунак с много, много шоколад, обръщаме страница в тефтерите и черпим от друг източник. Мария Конакчиева, ПР на Institut Français de Bulgarie, е изключително фина дама с невероятен стил и вкус, на който се доверяваме в днешната обучителна сесия.

"Родена съм в един прекрасен град - Елена, в семейство с патриархален дух. От много малка майка ми настояваше да съм високо образована, но никога да не забравям хубавото и красивото в живота - елегантна дреха, добре подредена маса; тя притежаваше един вроден аристократизъм, а поведението й към хората изгради личността ми.

На 17 години напуснах родната стряха с жажда да открия нов живот, нови хора - в столицата имаше толкова непознати за мен светове, но винаги се стараех, с малките си възможности на студентка, да бъда елегантна и да посещавам театри, художествени галерии и няколкото професионални клуба: на писателите, на журналистите, Руския клуб. Съдбата ме свърза с дипломат, за който се омъжих, и мечтата ми да опозная света стана реалност.

Живеейки в Ориента, Франция и Англия, се оформих като толерантна и привързана към разнообразието на културите личност. Към днешна дата, работя вече повече от 25 години във Френския институт като PR - по този начин връзката ми с Франция стана толкова силна и промени наново живота ми."

Великденски обяд

Започваме с Гъши дроб и конфитюр от смокини :
Върху филия ръжен хляб се поставя малък къс зелена салата, кръгче от гъши дроб и върху него малко конфитюр от смокини. Съчетава се най-добре с хубаво шампанско.

Във втория курс от менюто сервираме Агнешка плешка с подправки:

Необходими продукти
1 агнешка плешка
5 стръка магданоз

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.