Следва

Всички носят: любимката на Миуча vol. 2

Погледни ме в очилата! Най-модерните чифтове на Пролет/Лято 2020

Толкова много и толкова хубави...  

All fashion преди 3 години

Докато е карантина и т.н., позабравяме редовните си модни навици, но не бива. Един от любимите такива е обстойният преглед на най-модерното сред слънчевите очила - аксесоар, без който НЕ МОЖЕМ.

Обожаваме слънчевите си очила, съблюдаваме трендовете, но никога без да съобразим формата, цвета и внушението им със собствения си натюрел.


Trend Report: Trench it Up!


Почти всеки сезон добавяме към колекциите си по чифт, като забелязваме, че това е един от артикулите в модното ни битие, който пазим най-зорко, внимаваме да не изгубим и почти никога не хвърляме/заменяме/продаваме/подаряваме.

В модата има невероятно точно изчислима цикличност - новото винаги е добре забравено старо. Това е ясно видимо и този сезон, и касае с равна сила и аксесоарите, както и всичко останало в индустрията.

Затова и за пролетта и лятото на 2020 нещата изглеждат приблизително така: вадим от стар скрин, доскоро супер ретро изглеждащ чифт, обръщаме носталгично поглед към 90-те и маските оттогава, залагаме на цвят, като в ранните 2000-те, обезателно добиваме по чифт авиаторки, които всъщност нямат дата. Вижте кои са най-важните тенденции в слънчевите очила за Пролет/Лято 2020. 

70-те

Квадратните очила, които закриват половината лице, се появиха в колекциите за пролетта и лятото ведно с поредния пик на популярност на стила от 70-те. Независимо от грамадния си, на пръв поглед, обем, те не тежат на физиономията, най-вече заради сравнително тънките си рамки. Прекрасни екземпляри откриваме при Prada, Elie Saab, Etro и Christian Dior.


Christian Dior пролет-лято 2020


Prada пролет-лято 2020


Etro пролет-лято 2020

Пълна защита

Очилата, които пазят очите не само отпред, но и отстрани, са не само водещ моден аксесоар, но и много практично решение. За тези, които не си представят да излязат навън в очила, предназначени за бегачи и велосипедисти, в непосредствените им вариации, идват алтернативите, много модерни наистина, на Dolce & Gabbana, Michael Kors и Helmut Lang.


Michael Kors пролет-лято 2020


Helmut Lang пролет-лято 2020


Dolce & Gabbana пролет-лято 2020

Розово

Много харесваме този тренд, присъстващ в последните няколко сезона неотменно. Розовите очила не могат да решат нито един конкретен житейски проблем, обаче със сигурност вдигат настроението. Прекрасни примери откриваме при Anna Sui, Off-White и Versace.


Off-White пролет-лято 2020


Versace пролет-лято 2020


Anna Sui пролет-лято 2020

На синджир

Носталгична тенденция, много популярна в Instagram и моментално опитомена от Chanel. Наред с френската модна къща, очила, прикрепени към дълъг синджир предлагат още Gucci, Stella McCartney и Fendi, и все пак истинското вдъхновение е именно от Chanel, и то от далечната 1992 година - още едно доказателство, че Карл Лагерфелд беше магьосник в предначертаването на тенденции.


Stella McCartney пролет-лято 2020


Gucci пролет-лято 2020


Fendi проелт-лято 2020

Маска!

Очилата, които напомнят маска, помним от силно застъпеното им присъствие в самия края на 90-те и началото на 2000-те. Този път те се върнаха на подиума в една интерпретация на буржоазния шик, като особено харесваме начина, по който ги виждат Lanvin и Guy Laroche. Сред директно цитиращите са още Versace, Boss и Louis Vuitton.


Lanvin пролет-лято 2020


Boss пролет-лято 2020


Luois Vuitton пролет-лято 2020

 

Урок по геометрия

 

Ако сте фен на странните слънчеви очила, то сега е моментът да се фокусирате върху формата. В пролетно-летните колекции на дизайнерите виждаме десетки варианти на геометрични цайси, дотолкова геометрични, че сякаш служат за опреснителен курс на гимназиалните ни занимания по математика. Петоъгълниците са особено застъпени при Self-Portrait, обърнатият трапец е любим на Gucci, а елипсите - на Paco Rabanne.


Self-Portrait пролет-лято 2020


Gucci пролет-лято 2020


Paco Rabanne пролет-лято 2020

Авиаторки, любов моя

Никакво отстъпване от позициите на абсолютната класика - очилата тип авиатор. Канонично изпълнение на модела от Еди Слиман за Celine пролет-лято 2020, плюс вариации по темата от Rag&Bone и Michael Kors.


Celine пролет-лято 2020


Michael Kors пролет-лято 2020


Rag&Bone пролет-лято 2020


Trend Report: You rock a shapeless cardigan, honey


 

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 16 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.