Следва

Start Shopping NOW: най-доброто в грижата за коса от 7 до 94 лева

Петте най-опасни пластични операции

Три пъти мери, веднъж режи

Beauty News преди 4 години

В днешно време, за разлика от едно десетина години назад, отношението към пластичните операции е сравнително премерено: едва ли ще се изненадаме, ако приятелка ни каже, че е взела решение да легне под ножа - друг е въпросът дали ще я подкрепим, но е ли всичко толкова спокойно в действителност? Има ли от какво наистина да се боим?

Самите специалисти изповядват тезата, че пластичните интервенции следва да се обмислят само и единствено в случаи на нужда - вън от всякаква суета. Преди всичко, в самия си замисъл, естетичните операции не са животозастрашаващи и не са спешни, колкото например операция на апандисита. И все пак, и най-малката и незначителна операция, също е операция - осъзнаването на този факт, естествено, води до нуждата от по-осъзнато вземане на решение относно интервенцията, независимо каква е тя.

Според Анастасия Сергеевна, естетичен и пластичен фирург, в списъка на най-опасните пластични операции влизат:

- Абдоминопластиката
- Липосукцията
- Редуциране на бюста
- Ринопластиката
- Операциите по промяна на пола

Абдоминопластика и липосукция
Това е екстензивна интервенция за естетично "събиране" на коремната стена; отнема от 2 до 4 часа при пълна упойка. Операцията задължително включва и частична липосукция в областта на корема и кръста, в резултат на което пациентът най-общо "се сдобива" с голяма повърхностна рана, а това повишава риска от възпалителни процеси.


"Свалих 3 сантиметра от талията си": Лена Перминова откровено за абдоминопластиката


В допълнение към това, лупосукцията на по-големи по обхват области включва премахването на мастни клетки, което води до загуба на протеин и електролити, както и спад на хемоглобина. Тези странични ефекти подчертават нуждата от по-дълъг период на възстановяване. Абдоминопластиката е една от най-протипоказните интервенции, изискваща особено внимателна подготовка и изследване на венозната система.

Редуциране на бюста
Редукционната мамопластика, особено в случаите на по-големи млечни жлези, е предпоставка за загуба на стабилно количество кръв заради широкия повръхностен обхват, големия риск от нарушаване в чувствителността на зърната и трудното и бавно възстановяване на кожата.

Ринопластика
Според редица проучвания, ринопластиката няма славата на интервенция с голям брой усложнения, но сам по себе си носът притежава някои естествени дадености, които могат да рефлектират върху крайния резултат от операцията, без значение от курса й. Дори и най-малкото нарушение на лекарските препоръки, може да доведе редица усложнения след себе си.


Култ: ринопластика за всички в Ливан


Важно е да знаем, че всяка, абсолютно всяка оерация носи със себе си известни рискове за здравето на пациента. С напредването на медицината обаче, усложненията са все по-голяма рядкост - в едва 1-1,5% от всички операции "нещо се обърква". За да протече една операция възможно най-благополучно, на първо място е задължително да изберем достатъчно квалифициран лекар, да минем всички предварителни тестове и да следваме стриктно предписанията на специалиста.

More Beauty News