Следва

Педро Алмодовар за изолацията, филмите и секса

Пресъздайте живи картини по произведения на български художници

Предизвикателство по време на карантина

People of art преди 4 години

Фондация Изиарт и Музеят на хумора и сатирата в Габрово ви провокират да участвате в предизвикателството да пресъздават вкъщи с подръчни материали, живи картини - интерпретации на известни и по-малко известни произведения на български художници.

Голямата кауза на инициативата е да активизира интереса към творчеството както на класици, така и на съвременни български творци, а и към българското изкуство като цяло.

Два пъти в седмицата ще ви задаваме нов автор и ще очакваме вашите визуални интерпретации на неговите творби. Споделете ги заедно със снимка на оригиналната творба на художника.

Точно преди Великден ви предизвикваме да пресъздадете творби не на един, а на двама художници – Захарий Зограф и Николай Павлович.


Милосърдие, Павлович


Портет на Христина Зографска, Захари Зограф

Най-добрите произведения ще бъдат представени в изложба в Музея на хумора и сатирата – първо онлайн, а след това и в залите му, когато сме готови да посрещнем публика.
Селкцията ще се извърши според събралите най-много лайкове "картини".

Очакваме вашите шедьоври!!!

Всеки е творец! Покажете своя стил.

Правила:

1. За да публикуваме вашите версии на картини на известни българки художници, зададени на фейсбукстраниците на Изиарт и страницата и групата на Музея на хумора и сатирата, изпращайте изображенията във формат JPG, с минимален размер 3 МВ и резолюция поне 300 точки на адрес [email protected]. Те ще бъдат запазени и за бъдещата изложба в залите на Музея на хумора и сатирата в Габрово.

2. Не забравяйте да поставите оригинала с името на автора и заглавието. Без това предложенията се отхвърлят. Не изпращайте екранни снимки.

3. Не се допускат публикации и коментари, които нарушават човешкото достойнство.

4. Наясно сме за съществуването на подобни проекти и не твърдим, че сме уникални. За да откривате и споделяте най-добрите интерпретации, всички пресъздадени картини ще бъдат публикувани с хaштаг #isolationbulgaria #covidbgartclassics


Портрет на Петър Берон, Павлович


Аспарух преминава Дунава и се установява в Мизия, Павлович

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра