Следва

Късо, по-късо, най-късо! Модните момичета с pixie прически

Най-доброто с ретинол от The Ordinary, за да ексфолираш like a boss

PEACE, LOVE, EXFOLIATE.

Face преди 3 години

Не съществува по-удобен момент от сегашния, за да добавим продукт с ретиноид към бюти рутината си.

Ретиноидите, събирателното название за Ретин-А и ретинол, вършат чудеса с фините линии и бръчките, акнето и дори хиперпигментацията. А най-добрата част? Не е нужно да изсипваме цяла торба пари, за да добавим продукт от този вид към будоара. Всъщност, продуктите на The Ordinary с ретинол струват по-малко от 30 лева.


Ретинол работи! 6 начина, по които става това


Най-общо казано ретиноидите са доста силни, за някои дори е нужна рецепта, докато ретинолът се продава преспокойно, затова пък ефектът му отнема повече време. Всичко зависи от избраната формула. В лабораториите на The Ordinary са съумели да открият точната рецепта за ефективност, без страничните ефекти като екстремни зачервявания и раздразнения, за които често чуваме. Разбира се, за всеки случай винаги започваме постепенно да вкарваме продуктите в употреба, за да се уверим, че кожата ще се сработи добре с формулата.

Ретиноидите работят на принципа на стимулиране клетъчното производство чрез химическа ексфолиация или казано по-просто, като премахват мъртвите клетки. Дори и без фини линии, бръчици и акне, ретинолът се използва за изравняване на тена и текстурата на кожата. Ще останете изненадани от това колко по-светла, сияйна и гладка е кожата, веднъж приспособила се към новия продукт.


Защо мицеларната вода съсипва кожата и как да поправим това?


Разбира се, за ретинол говорим от време оно, но тъй като се стараем да представяме продукти в широк ценови диапазон, излагаме най-доброто от The Ordinary - изпитано и доказало се - достъпно срещу съвсем постижими суми:

The Ordinary Granactive Retinoid 2% In Squalene, 27 лева от BeautyBay.com


Закъснели с The Ordinary манията? Запознайте се с 9-те ни любими продукта


The Ordinary Granactive Retinoid 5% In Squalene, от 27,90 на 22,32 лева от Douglas.bg

The Ordinary Retinol 0.2% In Squalene, 10,30 лева от BeautyBay.com

More Face