Следва

Седем дизайнерски маски за #staysafe, but make it fashion

H&M и Desmond&Dempsey с лятна колекция

С поглед към летните дни H&M и Desmond & Dempsey създават селекция от небрежни модели за жени.

All fashion преди 3 години

Това е и първата колекция ежедневни облекла за лондонския бранд, познат традиционно с луксозните си пижами и нощници. Desmond & Dempsey е бранд ана двойката Моли Годар и Джоел Джефри, набрал популярност по целия сят с ръчно рисуваните си принтове. Колаборацията с H&M включва вдъхновени от Австралия щампи, небрежни силуети и ефирни естествени материи. Desmond& Dempsey x H&M ще бъде налична от 23април на сайта на H&M.

С богато разнообразие от женствени рокли, кафтани и облекла за топлия сезон, съвместната колекция на Desmond & Dimpsey и H&M с лекота би се вписала вув ежедневния летен гардероб на всяка жена. Колекцията е създадена от дизайнерския екип на H&M в тясно сътрудничество с Desmond & Dimpsey. Силуетите са предимно дълги и ефирни, а материите изцяло естествени - лен, памук и вискоза. Уникалните принтове са изрисувани на ръка от самите Моли Годар и Джоел Джефри и вдъхновени от родната им Австралия. Палми и флорални мотиви се преплитат в ефектни принтове в тъмножълто, бледорозово, морскосиньо, горско зелено и меко бежово.

"Поласкани сме от възможността да създадем колекия с H&M. Това е първата ни колекция за времето "извън спалнята" и сме развълнувани да пуснем принтовете си "на свобода". Хареса ни да работим заедно с екина на H&M и бяхме впечатлени колко индивидуален и ефективен бе целият процес. Нямаме търпение да представим своя лускозен свят на феновете на H&M и D&D по целия свят. Надяваме се, че в този момент ще им донесе цвят, удоволствие и усещане за лекота", споделя Моли Годар, съосновател и креативен директор на Desmond & Dimpsey.

"Desmond & Dimpsey x H&M е една очарователна колекция от устойчиви във времето дизайни, лесни за носене и с изключителни ръчно рисувани принтове. Насладихме се на работата си с Моли, Джоел и техния екип по създаването на тази изтънчена и небрежна лятна колекция. Моделите пресъздават австралийския пейзаж - червените пясъчни терени, поклащащите се от вчтъра палми и тяхната непринуденост. Всички тези лични детайли правят колекцията специална", казва Мария Остблум, главен дизайнер на дамски облекла в H&M.

За цялото интервю с Desmond & Dimpsey и всички детайли за колаборацията вите тук.

More All fashion