Следва

Дневен ХОРОСКОП - 22.4.2020

ЧРД 96, Кралице! Елизабет II в кадри и цитати, доказателство за титаничната личност на тази жена

"Врекла съм се във вярност на вас, както много от вас на мен."

Celebrities преди 1 година

Кралица Елизабет Втора е един от най-разпознаваемите образи в световен мащаб - оглеждаме се в лика й от монети, марки, сувенири, а значимостта на вдъхновяващото й пътешествие през модернизирането на монархията и превръщането й в значим фактор в съвременния свят, е неоспорима.

Лилибет, както я наричат на галено от детинство, е най-дълго управляващият монарх в британската история след пра-прабаба й Кралица Виктория, но това далеч не е най-впечатляващият факт от дългата й житейска история, изпълнена с много лишения и ограничения; изискваща определена дисциплина и възпитание, но и благословена с една огромна любов.


Истории от живота: Да бъдеш кралица. Животът на Елизабет II


Родена на 21 април 1926 година, от днес на 96, и макар бавно отдалечаваща се от трона в полза на първородние си син Чарлз или внука си Уилям, но приближаваща се с една идея по-близо до мечтания спокоен живот, Елизабет II категорично е сред най-впечатляващите фигури, които съвремието ни познава. Вдъхновява, обединява и окуражава - Елизабет не само изпълнява перфектно официалните си функции, но оставя в исторически план следа като никой друг преди. 

As majestic as she looks and sounds! На вниманието на всички: в 96 кадъра и 21 цитата КРАЛИЦАТА!

"Когато животът изглежда труден, куражлиите не се покриват, не се признават за пораженци. Вместо това стават все по-твърди в действията си и в битката за по-добро бъдеще."

"Светът не е най-приветливото място. Рано или късно родителите ти си отиват и никой вече не извършва чудеса от храброст, за да те защитава безусловно. Трябва да се научиш да се застъпваш за себе си и за това, в което вярваш; понякога дори, извинете изказа ми, да сриташ нечий задник."

"Скръбта е цената, която плащаме за любовта."

"Изгубихме американските колонии, защото ни липсваше майсторското държавничество - да разпознаем правилното място и време; да пуснем това, което е невъзможно да задържим."

"Аз не мога да ви поведа в битка. Не въвеждам закони и не раздавам правосъдие, но мога да направя нещо друго - да дам сърцето си и отдадеността си на тези многовековни земи и всичките ни събратя."

"Човек трябва да ме види, за да повярва в съществуването ми."

"Не познавам формула за успех. Но през годините наблюдавам как някои лидерски методи са по-универсални от други - те много често опират до намирането на начини да окуражаваш хората да обединят усилията си, талантите си, прозренията си, ентусиазма си и вдъхновението си."

"Като всички семейства за пример, и ние сме по свой начин чудати и буйни; и ние даваме на света своя дял неконролируеми младежи и семейни неразбирателства."

"Никой, който познаваше Даяна, няма да я забрави. Милионите останали, които никога нямаха шанса да се запознаят с нея, но се чувстват сякаш са я познавали цял живот, ще я помнят вечно."

"Британската конституция винаги е била озадачаваща и винаги ще бъде."

"Съпругът ми е моята опора през всички тези години. Имам дълг към него - толкова голям, колкото той никога не би потърсил."


Големите любовни истории: Кралица Елизабет и принц Филип


"Врекла съм се във вярност на вас, както много от вас на мен."

"В същността си инженерството използва науката, за да намери креативни и практични решения. Това е благородна професия."

"Винаги е било лесно да мразиш и да рушиш. Да градиш и да пазиш - почти боготвориш, е далеч по-трудно."

"Днес се нуждаем от специален вид кураж. Не такъв, от какъвто се нуждаем в битка, а такъв, който ни кара да се застъпим за всичко, в което вярваме."

"Харесвам свободния си дух, на много други обаче не се нрави. Но това е начинът, по който съм устроена."

"Те не са кралски особи. Просто имат късмета да имат мен за далечна леля."

"Нека не се вземаме прекалено насериозно. Никой от нас не разполага с патент върху мъдростта."

"Всичко опира до образованието: можеш да направиш много, ако си правилно обучен."

"Хубавите спомени са вторият ни шанс за щастие."

"Да водиш мирна политика е една от най-трудните форми на лидерство."

More Celebrities

Драма и възторг: Катрин и всички други принцеси на Уелс в историята

Celebrities преди 26 минути

В историята е имало само 10 принцеси на Уелс. Въпреки че въпросните знатни дами вляха в монархията нова кръв и интелигентна различност, всички те са източник на очарование и... скандални клюки.