Следва

Дневен ХОРОСКОП - 22.4.2020

ЧРД 96, Кралице! Елизабет II в кадри и цитати, доказателство за титаничната личност на тази жена

"Врекла съм се във вярност на вас, както много от вас на мен."

Celebrities преди 2 години

Кралица Елизабет Втора е един от най-разпознаваемите образи в световен мащаб - оглеждаме се в лика й от монети, марки, сувенири, а значимостта на вдъхновяващото й пътешествие през модернизирането на монархията и превръщането й в значим фактор в съвременния свят, е неоспорима.

Лилибет, както я наричат на галено от детинство, е най-дълго управляващият монарх в британската история след пра-прабаба й Кралица Виктория, но това далеч не е най-впечатляващият факт от дългата й житейска история, изпълнена с много лишения и ограничения; изискваща определена дисциплина и възпитание, но и благословена с една огромна любов.


Истории от живота: Да бъдеш кралица. Животът на Елизабет II


Родена на 21 април 1926 година, от днес на 96, и макар бавно отдалечаваща се от трона в полза на първородние си син Чарлз или внука си Уилям, но приближаваща се с една идея по-близо до мечтания спокоен живот, Елизабет II категорично е сред най-впечатляващите фигури, които съвремието ни познава. Вдъхновява, обединява и окуражава - Елизабет не само изпълнява перфектно официалните си функции, но оставя в исторически план следа като никой друг преди. 

As majestic as she looks and sounds! На вниманието на всички: в 96 кадъра и 21 цитата КРАЛИЦАТА!

"Когато животът изглежда труден, куражлиите не се покриват, не се признават за пораженци. Вместо това стават все по-твърди в действията си и в битката за по-добро бъдеще."

"Светът не е най-приветливото място. Рано или късно родителите ти си отиват и никой вече не извършва чудеса от храброст, за да те защитава безусловно. Трябва да се научиш да се застъпваш за себе си и за това, в което вярваш; понякога дори, извинете изказа ми, да сриташ нечий задник."

"Скръбта е цената, която плащаме за любовта."

"Изгубихме американските колонии, защото ни липсваше майсторското държавничество - да разпознаем правилното място и време; да пуснем това, което е невъзможно да задържим."

"Аз не мога да ви поведа в битка. Не въвеждам закони и не раздавам правосъдие, но мога да направя нещо друго - да дам сърцето си и отдадеността си на тези многовековни земи и всичките ни събратя."

"Човек трябва да ме види, за да повярва в съществуването ми."

"Не познавам формула за успех. Но през годините наблюдавам как някои лидерски методи са по-универсални от други - те много често опират до намирането на начини да окуражаваш хората да обединят усилията си, талантите си, прозренията си, ентусиазма си и вдъхновението си."

"Като всички семейства за пример, и ние сме по свой начин чудати и буйни; и ние даваме на света своя дял неконролируеми младежи и семейни неразбирателства."

"Никой, който познаваше Даяна, няма да я забрави. Милионите останали, които никога нямаха шанса да се запознаят с нея, но се чувстват сякаш са я познавали цял живот, ще я помнят вечно."

"Британската конституция винаги е била озадачаваща и винаги ще бъде."

"Съпругът ми е моята опора през всички тези години. Имам дълг към него - толкова голям, колкото той никога не би потърсил."


Големите любовни истории: Кралица Елизабет и принц Филип


"Врекла съм се във вярност на вас, както много от вас на мен."

"В същността си инженерството използва науката, за да намери креативни и практични решения. Това е благородна професия."

"Винаги е било лесно да мразиш и да рушиш. Да градиш и да пазиш - почти боготвориш, е далеч по-трудно."

"Днес се нуждаем от специален вид кураж. Не такъв, от какъвто се нуждаем в битка, а такъв, който ни кара да се застъпим за всичко, в което вярваме."

"Харесвам свободния си дух, на много други обаче не се нрави. Но това е начинът, по който съм устроена."

"Те не са кралски особи. Просто имат късмета да имат мен за далечна леля."

"Нека не се вземаме прекалено насериозно. Никой от нас не разполага с патент върху мъдростта."

"Всичко опира до образованието: можеш да направиш много, ако си правилно обучен."

"Хубавите спомени са вторият ни шанс за щастие."

"Да водиш мирна политика е една от най-трудните форми на лидерство."

More Celebrities

Роузи Хънтингтън и Джейсън Стейтъм, фамилията и всички членове на Spice Girls на партито за ЧРД 50 на Виктория Бекъм

Celebrities преди 21 часа

На 17 април Вики Бекъм отпразнува юбилея със семейството си, но реши да не се ограничава до това и организира парти в частния клуб Осуалд ​​в Лондон, където покани куп звездни приятели.  

Салма, Франсоа-Анри и Матилд Пино - пайети и нежност на модния Олимп

Celebrities преди 17 часа

Салма Хайек, супер сексапилна, милиардерът и нейн съпруг Франсоа-Анри Пино, и доведената дъщеря, красивата Матилд, присъстваха на гала вечеря в рамките на 60-ото Биенале на съвременното изкуство във Венеция.