Следва

Как да разпознаем и неутрализираме токсичните хора в живота си?

Феновете на личното пространство Хари и Меган проглушиха света как са се чули с Кралицата

Кралицата отбеляза вчера 94-ия си рожден ден в компанията на съпруга си в Уиндзор.  

Celebrities преди 3 години

От другата страна на Океана, по-малкият внук на Нейно Величество и жена му, поздравяват рожденичката, а синът им Арчи добавя мила семейственост към картинката. За протокола, Eлизабет II последно гушка най-малкия си правнук на живо преди месеци, а вчера - само виртуално по време на обаждането през Zoom. Снимките, които Меган и Хари разпространиха в подкрепа на случая, бяха свалени от всички възможни места, но следите остават. Да видим.

В поздрава на 11-месечният Арчи и родителите му има много чар, включително защото е осъществен чрез видео връзка от хиляди километри. Семейството на кралския внук живее в новия си дом в Калифорния от няколко седмици, припомняме тук.

Екс-херцогът и екс-херцогинята на Съсекс се обаждат вчера, 21-ви април, на монарха от новия си дом в Щатите, за да пожелаят щастлив 94-и рожден ден.

Естествен и човешки жест, който обаче се чупи някъде по линията, поради следната причина. Хари и Меган тръбят от много месеци, че са огромни привърженици на личното си пространство и неприкосновеност от нездравия медиен и обществен интерес и че държат да живеят свободен живот, далеч от окото на медийната буря. Респективно, семейният жест на онлайн честитка за ЧРД на Кралицата бе следвало да остане скрит от широката общественост и на него да се зарадват само непосредствено замесените, предвид заявеното желание на двойката бивши кралски особи.



Но не се получава така. Сутринта британски медии съобщиха, че обсебената от идеята за поверителност двойка на практика има толкова голямо желание да обяви на света какво е направила ведно с наследника си, под формата на семеен следобен рожден ден чат, че инструктира пресофиса си да изпрати имейл на внимателно подбрани медии, които да споделят новината на страниците си, по възможност челните. 

Това се случи твърде скоро след като двойката бе принудена за закрие сайта си, именуван Съсекс Роял, както и едноименни Инстаграм профил, след като се отказа от кралските задължения.


Last Day Херцогиня и 30-те най-готини появи на Меган Маркъл като такава


Хари и Меган между другото се втурнаха да оповестят новината в пълно противоречие с волята на Бъкингамския дворец, който изрично заяви, че подробности за всякакви разговори между кралицата и нейното семейство по повод рождения й ден трябва да са частни.

Миналата седмица говорител на Бъкингам обяви, че монархът, за пръв път през цялото си царуване, ще измени традицията на отбелязване на празника, като няма да се състоят традиционните топовни салюти, като причината е коронавирусът, като добави: "Рожденият ден на Нейно Величество няма да бъде отбелязан по никакъв специален начин тази година, като разговорите, вкл. видео разговорите със семейството й ще бъдат частни. Няма да има поздрав с оръдия. Нейно Величество не иска никакви специални жестове или публичност, защото ги намира за неподходящи при сегашните обстоятелства."

В контекста, решението на Съсекс, синът им, за когото непрестанно твърдят, че държат да расте далеч от нездравия интерес на цялото общество, да бъде показан публично пред целия свят в чата с прабаба си - Кралицата, е определено странно подбрано като момент. 

Междувременно през уикенда се появи официално съобщение от пресофиса на двойката, в което се казва, че Меган и Хари отказват да предоставят информация на определени медии, сред които много популярните във Великобритания The Daily Mail, The Daily Mirror, The Sun и The Daily Express, както и да канят техни представители на брифинги и събития, в знак на протест срещу начина, по който животът им бива отразяван във въпросните издания. 

Двойката смята, че е обект на неоправдано остри критики и обвинява медиите в некоректно отношение.  

В рамките на часове от сърдитите забрани и закани на семейството, в Обединеното кралство, напротив, прекрасният повод за празнуване, какъвто е рожденият ден на Кралицата се оказа прекрасно медийно овладян от принцовете Чарлз и Уилям, коите обединиха нацията в този особен момент на проблем и празник едновременно.  

В социалните медии двамата споделиха сладки семейни снимки и пожелаха на монарха много щастие.

Бъкингамският дворец върна жеста, благодари на обществеността за пожеланията и сподели частни кадри на кралицата като млада принцеса.



Профилът на Кралското семейство в Twitter добави: "На тези от вас, които също празнуват рождените си дни у дома, с или без любимите хора - изпращаме много щастие."

Топлите пожелания от нацията се засилиха особено от трогателния жест на херцога и херцогинята на Кеймбридж, които стартираха услуга за психично здраве за работниците на предната линия в борбата с коронавируса чрез благотворителната си Кралска фондация.

Загрижени за напрежението, предизвикано от пандемията у лекарите, медицинските сестри и всички останали служители на националната здравна служба, Уилям и Кейт стартират Our Frontline, която ще осигури денонощна подкрепа на всички ключови служители.

"Тази работа ще е наш основен приоритет следващите месеци", каза принц Уилям. 
Паралелите с брат му и неговото семейство се налагат сами. Предстои да видим как ще се развият нещата.  

More Celebrities

Внезапно слабичката Кейти Пери и пак ли за онова лекарство става въпрос

Celebrities преди 1 ден

Кейти Пери и силно вталената й фигура, демонстрирана в прозрачна мрежеста рокля на музикалните награди iHeartRadio 2024 възбудиха добре познатия ни шум около "обичайния заподозрян" - Оземпик. 

Pre-Fall 2024 на Dior и всички звездни гости на Мария Грация Кюри

Celebrities преди 20 часа

На 15 април в Ню Йорк беше показана предесенната колекция на френската модна къща Dior. Творческият директор Мария Грация Кюри събра на първия ред куп на шоуто в Бруклинския музей куп звездни посланици на марката.