Следва

Start Shopping NOW: не-са-за-изпускане бюти инструментите, добри колкото ролера

Рапунцел, а ти ползваш ли шампоан за дълбоко почистване?

Съществува голяма вероятност шампоанът, към който се обръщаме редовно, да не задоволява всички моментни нужди на косите ни.

 

Hair преди 3 години

Натрупването на себум, хлор, стилизиращи продукти и сух шампоан всъщност влошава състоянието на косата, вследствие на което тя изглежда суха и безжизнена, а ежедневният шампоан с лека формула не може да се справи със сериозното замърсяване.

За щастие, решение на проблема съществува и то се нарича дълбоко почистващ шампоан.

Формулата на тези шампоани е така разработена, че да отстрани напълно всички сериозни замърсявания от косата и скалпа, оставяйки ни с гарантирано чувство за свежест и чистота. Дълбокото почистване се отразява ползотворно и на проблеми като прекомерно омазняване, пърхот и сърбеж, но дори и да не спадаме към нито един от изброените случаи, приобщаването на подобен продукт към бюти режима ни със сигурност ще се отрази ползотворно.


L'Oreal 16 лв.

Според коафьори използването на дълбоко почистващ шампоан подготвя косата не само за цялостен по-добър вид, но и за по-доброто проникване на останалите продукти, това важи с голяма тежест, ако използваме серуми за скалп, стимулиращи растежа и/или грижа против косопад.

Bumble and bumble 50 лв. 

Този вид формула не е предназначена в никакъв случай за ежедневна употреба и според специалисти следва да се използва веднъж месечно или на всеки две седмици, съобразявайки се с индивидуалните нужди на скалпа и косата.

Paul Mitchell 30 лв. 

Посвещавайки се на бюти ритуала, следва да отделим достатъчно време, за да извлечем максимума - стартираме с корените, където натрупванията са най-сериозни - нанасяме с леки кръгообразни движения и отделяме няколко минути за масаж на скалпа, по този начин стимулираме циркулацията и осигуряваме по-доброто проникване на продукта.

След корените преминаваме към дължините, втривайки шампоана нежно, без агресивно търкане, след което изплакваме. Завършващата стъпка - маската е жизненоважна, тъй като подобен силен шампоан може леко да изсуши косите ни и за да не получим обратен ефект, нанасяме щедро количество богата хидратираща формула като финален щрих.

More Hair