Следва

Gucci On Me

My Style: Ели Бинева, it girl и половина

IMMA MODEL

All fashion преди 3 години

Ели е на 20, зодия Дева. Много стройна, с изящна походка и стойка, любопитни очи и платиненорус боб, който идеално подчертава чертите й. Част е от семейството на Ivet Fashion MA, а и от нашето, освен това на Слави и Мария Биневи.

Налице са всички белези на модел от ново поколение - засилен интерес към изкуството, страст към пътувания, придържане към строго здравословен начин на живот, редовни тренировки, винаги успоредно движение с всички тенденции и не на последно място - социални платформи с такъв поток от content, че да сложат и най-голямата ПР агенция в малкия си джоб. Инстаграм, TikTok... name it, а Ели вече го е завладяла.

Освен нашето любимо Златно момиче, провъзгласяваме Хубавата Елена за THE ULTIMATE IT GIRL - съвсем основателно, ще разберете в редовете по-долу.

Връщаме се към един необичайно слънчев февруарски следобед, в който на гости в Редакцията бе това слънчево момиче и представителна извадка от прекрасния й гардероб, носещ много приятна нотка на носталгия по 90-те, но координирана с всичко най-актуално на модната сцена.

View Sofia: От колко време си модел, Ели?
Ели Бинева:
Година и половина/две, не повече.

V.S.: Работата по кой проект ти хареса най-много за това време?
Е.Б.:
Не мога да кажа. Всеки път толкова се вълнувам за всяко нещо, което правя, не мога да избера. Дори и привидно най-скучното, ми се струва адски интересно.

V.S.: Да разбираме, че работата ти те прави щастлива.
Е.Б.:
Да, абсолютно всяко нещо, свързано с модата - дали ще е фотография, дали работата по дизайна, или фотосесиите. Креативността, зарядът на хората, с които работя, ми носи огромно удоволствие. Вдъхновява ме.

V.S.: Самата ти замисляла ли си се да правиш нещо подобно, или по-скоро предпочиташ да наблюдаваш процеса на създаване?
Е.Б.:
В някакъв момент като по-малка, може би да. Имах такива "болни амбиции" да бъда дизайнер, но сега, виждайки колкото трудно е реално, не съм много сигурна.

V.S.: Обясни защо е трудно. Повечето хора си мислят, че е много лесно, повърхностно дори.
Е.Б.:
В никакъв случай не е лесно. Изискват се неизчерпаеми креативност, въображение и визия, които много малко хора притежават. Това ги прави и толкова добри.

V.S.: Нещото от модния свят, което те впечатли много напоследък? Вдъхнови и нас!
Е.Б.:
Много се радвам на Белослава Хинова! Следя израстването й и го намирам за наистина впечатляващо.

V.S.: Стилът ти в две изречения?
Е.Б.:
Напоследък доста променен - преди бях много... как да кажа, малко като клошар. Търсех единствено комфорта, но и досега на първо място в гардероба ми на първо място стои удобството. Откакто съм модел експериментирам повече, чувствам се по-уверена в себе си и стила си. Те са и свързани.

V.S.: Обрисувай ни един moodboard на стила си. Откъде черпиш идеи?
Е.Б.:
Буквално от всичко, което ме заобикаля и по някакъв начин привлича погледа ми - дали ще е изкуство, дали ще са хората на улицата. Много обичам да наблюдавам околните, сядам някъде и гледам как се движат, какво излъчват хората около мен.

V.S.: Би ли определила софийския уличен стил като добър?
Е.Б.:
Да, особено напоследък картината става все по-добра. Въпреки че чувам, че българските стрийт уеър брандове понасят доста хейт, а аз ги намирам за много готини. Самата идея, че се правят от млади хора, които измислят неща, креативни са - това е вдъхновяващо. Трябва да бъдат поощрявани по някакъв начин.

V.S.: На кои от тях си верен фен, за кои да се оглеждаме повече?
Е.Б.:
Clear mind със сигурност е на първо място, SEKTA също са много добри, cool souls, но има още много, които заслужават внимание.

V.S.: По темата за секънд хенд магазините мненията сред читателите ни напоследък са в двете крайности, твоето какво е?
Е.Б.:
О, аз съм абсолютен фен на секънд хенда! Не намирам абсолютно нищо лошо, напротив - мисля, че прибавя допълнителен чар на стила, а и го прави супер отличителен.

V.S.: И ние в Редакцията сме фенове. При положение, че имаме възможност, защо да не рециклираме.
Е.Б.:
На същото мнение съм. А и по отношение на стайлинга - можеш да попаднеш на такива находки... Ето, Marlboro якето ми например, е от секънд хенд. Двете чанти Dior и Fendi също.

V.S.: Сериозно? В България ли ги намери?
Е.Б.:
Не, чантите ми са от една онлайн платформа, дори се запознах с предишната им собственичка, докато бях в Италия. Якето също е купувано онлайн - от британски сайт.

V.S.: Друга шопинг спирка, освен секънд хендите?
Е.Б.:
Най-често пазарувам от Zara.

V.S.: Има ли конкретен човек, който е повлиял за формирането на стила ти?
Е.Б.:
Не е един. По-скоро всички, които следвам в Инстаграм.

V.S.: Като например?
Е.Б.:
Елза Хоск, Бела Хадид, Маделин Рос, Ема Елингсън, Nikkie Tutorials - от всички бюти влогъри, за нея никога не съм подозирала, че е транс.

V.S.: Да, но и насочеността на влоговете й е строго бюти - дори не те оставя да се замислиш.
Е.Б.:
Това много ми харесва при нея, въпреки че вече поспрях със следенето на YouTube-ъри.

V.S.: Имаш силата да насочиш вниманието на публиката към идея, която усещаш близка до себе си, каква би била?
Е.Б.:
Да не копират, да залагат на индивидуалността си и да бъдат себе си.

V.S.: Копирането до някаква степен може би е свързано със самочувствието.
Е.Б.:
Да, също и с известен страх от мнението на околните. Спомням си, когато още тренирах в залата, имаше един период на множество стилови експерименти, всички ме гледаха толкова странно, просто защото това, което обличах, беше различно.

V.S.: Като каза залата, как стои въпросът с дизайна на триката на гимнастичките?
Е.Б.:
Доста често се съветват с нас, но невинаги се получава търсеният ефект. Подаваме дизайн, който ние сме измислили и наистина харесваме, но крайният резултат не е същият.

V.S.: А на какво се акцентира в дизайна им? Това, което виждаме като странични наблюдатели, са камъни, ярки цветове, един доста агресивен блясък - какво друго е нужно?
Е.Б.:
За камъните и пайетите са отговорни руснаците. Да е толкова важно с какъв костюм си, също.

А толкова бих искала да видя едноцветни костюми - дори ще бъде шокиращо на фона на всички останали поли с въжета, сгъващи се, разгъващи се... Някои наподобяват циркови костюми.

V.S.: Дори от котешката пътечка можем да извадим много подходящи примери за костюми, не мислиш ли?
Е.Б.:
Има, разбира се. А и ограничението е изкуствено създадено - няма реални правила за това с какво да си облечен.

V.S.: Ако видим ансамбъла, облечен в Marine Serre например, направо ще припадаме от кеф.
Е.Б.:
Да, да, да! Точно Marine Serre е много тясно обвързана с гимнастиката. Чантите, които прави, са от истински топки за гимнастика.

V.S.: Така ли?
Е.Б.:
Да, голям фен съм й. Преди време се рових доста за историята на марката, дори попаднах на едни тишърти с надпис "България 681", така и не разбрах каква е връзката на дизайнерката с България.

V.S.: Да се надяваме тогава, вие да имате думата по костюмите занапред.
Е.Б.:
Да се надяваме!

V.S.: Подшушна, че часовниците са на баба ти, знаеш ли нещо повече за историята им?
Е.Б.:
Нещо конкретно, не. Отидох да видя баба и като ги видях, направо ми останаха очите. Казах й: "Бабе, взимам ги!" Никой от тях не работи обаче. Впоследствие започнах да й измъквам и очилата.

V.S.: Как се грижиш за дрехите си?
Е.Б.:
Ами, аз все още живея с майка ми и основно тя полага грижите. Скоро ми предстои да се преместя и предполагам тогава ще се сблъскам с тези задачи. Но по лагери също се перем сами, не съм съвсем неука.

V.S.: Любима вещ от гардероба?
Е.Б.:
Я-К-Е-Т-А! Всичките ми якета - толкова са ми любими.

V.S.: Историята на поне едно от тях?
Е.Б.:
Имам един кожен тренч, който е огромен, гигантски. Излизах с него веднъж, майка ми беше потресена, пита ме: "Откъде е това?", а аз го взех от бащата на един приятел - много 90-тарски, от "мутренските" години. И още си стои вкъщи, ползваме го за снимки със сестра ми от време на време.

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 23 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.